Vuoden 2019 luetuimmat jutut

Listasimme Weeklyn kymmenen luetuinta juttua vuodelta 2019. Niissä esitellään helsinkiläisiä tekijöitä, uusia muotoilun ilmiöitä ja arkkitehtuuria.

Listasimme Weeklyn kymmenen luetuinta juttua, joissa esitellään helsinkiläisiä huipputekijöitä, uusia muotoilun ilmiöitä ja arkkitehtuuria.

 

Kuva: Heli Blåfield

Kurpitsoita kasvattava suunnittelija Elina Korri rakastui palavasti vanhaan farkkuun – ja teki siitä bisneksen 

Elina Korria juttusarjassa edeltänyt Saija Lehtonen sanoi ihailevansa suunnittelijaa tämän muotiaktivismin ja selkeän, oman muotokielensä ansiosta. Elina Korrin MEA-merkin graafiset vaatteet syntyvät klassikkomateriaalista. Helmi Honkasen kanssa Elina puhui sarjallisuudesta, vaatebisneksen vaativuudesta sekä rakastamisesta.

Studio Plenty - Kirsikka Simberg and Anna Pirkola
Photo: Veera Konsti

Weekly Studio: Studio Plenty, Kirsikka Simberg & Anna Pirkola

Weekly Studio kyläilee Punavuoressa Kirsikka Simbergin ja Anna Pirkolan eli Studio Plentyn luona. Siellä on juuri niin ihanaa kuin voi kuvitella. Stylistit ovat sitä mieltä, että usein brändi herää kunnolla henkiin vasta kuvauksissa. ”Stylisti ottaa roolinsa siinä hetkessä ja hallitsee kaikkea, ja se tuntuu tosi kivalta. Saa valita mallin ja valot ja lavastuksen ja kuvattavat tuotteet.”

Laura Suuronen

Graafikko Laura Suuronen pelasti Los Angelesin filharmonisen orkesterin ilmeen

Palkittu graafinen suunnittelija Laura Suuronen luo kauniita ja autenttisia kuvia asiakkaille, joiden projektit kaipaavat uudenlaista näkemystä. Hän kertoo kuulumisiaan Weekly Abroad -sarjaan Los Angelesin kodistaan Kaliforniasta.

Kuva: Anni Nykänen

Muotoilulla onnellisuutta tulevaisuuden hautajaisiin

Kuolemaa ja hautauspalvelujen potentiaalisia tulevaisuuksia tutkinut palvelumuotoilija Marja Kuronen huomasi hautajaistraditioiden olevan murroksessa. Montun reunalla pönöttämisen sijaan moni haluaisi kokoontua yhteen muistelemaan onnellisia hetkiä tai jopa järjestää haudalle hyvät bileet.

Kuva: Veera Konsti

Miten löytää töitä suomalaisen muotoilun parista?

Muotoilun tutkija ja visuaalinen suunnittelija Paulo Dziobczenski tietää vastauksen. Paolo viimeistelee tohtorinväitöstään Aalto-yliopistoon aiheenaan muotoilijan rooli yrityksessä eli miten yrityksissä sovelletaan muotoilua ja miten alan ammattilaisia palkataan. Paulo perusti viime keväänä ilmoituspalstan, johon hän kerää design-alan työpaikkoja Helsingissä. Tällä hetkellä listalla on eniten paikkoja käyttöliittymä- ja palvelumuotoilijoille. Tässä viisi vinkkiä Paulolta!

Shenzen
Kuva: Sun Yiye

Shenzhenissä on kysyntää suomalaisille suunnittelijoille ja kissojen huonekaluille

Kolmen vuoden yrittämisen jälkeen kalustesuunnittelijat Tapio Anttila ja Jonas Hakaniemi ovat saaneet jalansijaa Kiinan markkinoilta. Tällaisia tarinoita Shenzhenin kaupunki toivoo lisää.

Studio Joanna Laajisto
Kuva: Veera Konsti

Weekly Studio: Studio Joanna Laajisto

Uudesta studiostaan ja projekteistaan kertoo sisustusarkkitehti Joanna Laajisto. Laajisto kannustaa asiakkaitaan investoimaan huonekaluihin, jotka kestävät aikaa. “Uskomme, että patina tekee materiaaleista entistä kauniimpia. Jos muovi halkeaa, se ei näytä hienolta ja se halutaan korvata uudella. Jos marmoripintaan tulee tahra tai puuhun naarmu, se kaunistaa materiaalin.”

PechaKucha speaker Enni Koistinen
Kuva: Grafia / Heli Blåfield

Hummeri hyytelössä ja muita mahdollisia PechaKucha-aiheita

Marraskuun PechaKucha-illassa ovat puhumassa muun muassa graafikko Enni Koistinen ja taiteilijat Teemu Keisteri ja Karo Hellberg sekä UU Marketin perustaja Hanna-Kaisa Pekkala. Enni ja Teemu kertoivat, mitä aiheita ovat esityksilleen tähän mennessä miettineet.

Kuva: Pure Waste

Pure Waste – ilmastopioneeri

Vaateteollisuutta patistetaan kierrättämiseen monelta eri suunnalta. Suomalainen Pure Waste on yksi alan edelläkävijöistä.

luomukoti
Kuva: Luomukoti

Podcast: Miehet puhuvat pienistä mökeistään

Täyttääkö mökki ihmisen pakottavan pesänrakennuksen tarpeen? Tiivistyykö pieneen kaupunkimökkiin kesämökkeilyn ydin? Entä kuka mökin saa suunnitella ja rakentaa ja kenen lupa siihen tarvitaan?