Salainen Helsinki: sisäpihat

Ohjelmassa puhumme Helsingin salaisesta keskustasta, umpikortteleista, jotka jäävät piiloon rautaporttien ja ovikoodien taakse. Vieraina ovat arkkitehti Juha Ilonen sekä Korttelipihat takaisin -liikkeen kaupunkiaktiivi, graafinen suunnittelija Anne-Mari Ahonen.

Ohjelmassa puhumme Helsingin salaisesta keskustasta, umpikortteleista, jotka jäävät piiloon rautaporttien ja ovikoodien taakse. Vieraina ovat arkkitehti Juha Ilonen, joka on käynyt jokaisella sisäpihalla Helsingissä sekä Korttelipihat takaisin -liikkeen kaupunkiaktiivi, graafinen suunnittelija Anne-Mari Ahonen.

Näyttääkö kotipihasi samanlaiselta, kuin Mikko Mansikan kuvaama De Bikkershofin korttelipiha Hollanissa yllä. Vai ennemmin samalta kuin Anne-Mari Ahonsen oma piha Helsingissä alla?

Mitä asialle voisi tehdä? Ja miten kauneutta löytää karuista ja askeettisista pihoista?

Jakson inspiraationa toimi Juha Ilosen kirja Toinen Helsinki – Kortteleiden kääntöpuolen arkkitehtuuri. Kirjaa tehdessään Ilonen kiersi ja kuvasi kaikki Helsingin sisäpihat.

Kuuntele jakso:

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Garden.