Paperitarvikkeita ja perhosten koteja Design Market Onlinessa

Milloin viimeksi kirjoitit kortin? Nyt on hyvä aika ilahduttaa eristyksissä olevaa ystävää tai perheenjäsentä. Kaunis, kotimainen kortti kruunaa lähetyksen. Nämäkin tuotteet ovat myynnissä Design Market Onlinessa 24–26.4.2020.

Milloin viimeksi kirjoitit kortin? Nyt on hyvä aika ilahduttaa eristyksissä olevaa ystävää tai perheenjäsentä. Kaunis, kotimainen kortti kruunaa lähetyksen. Nämäkin tuotteet ovat myynnissä Design Market Onlinessa 24–26.4.2020.

Kehvola

Kehvola.

Kehvola julkaisee omaperäisiä ja kiinnostavia kuvitettuja paperitavaroita. Yrityksen perustivat vuonna 2013 Veera Kehvola ja Timo Mänttäri. Tuotteemme valmistetaan Suomessa. “Kuvittajamme ovat palkittuja ja rakastettuja kertovan kuvan ammattilaisia.”

Paperivalo

Sukella vesileimoilla läpikuultavaksi kuvioidun paperin maailmaan. Anna pohjoisen valon ja puhtaan valkoisen värin lumota. Ilahduta itseäsi kauniilla tuotteella, viisailla sanoilla tai anna lahjaksi uniikki, koskettava tuote. Paperivalo-mallisto on kortteja, adresseja, lyhtyjä, tähtiä, valaisimia sekä elänviisauksia paperille painettuna ja tuotteiksi muotoiltuna. Eleganttien käsintehdystä paperista valmistettujen tervehdysten ja sisustustuotteiden myymälä Tornion Karungissa ja verkossa.

Ainoa

Ainoa on pieni ja ärhäkkä helsinkiläinen kustantamo, joka tekee kotimaisia paperituotteita, jotka menevät tunteisiin. “Meiltä löydät kortit, julisteet sekä muut paperituotteet sekä parittomiin että parillisiin tilanteisiin.”

Aalto ARTS Books

Aalto ARTS Books julkaisee taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin alan kirjallisuutta. “Oppi- ja käsikirjamme, kuten Taide & teollisuus ja Tieto näkyväksi, ovat alojensa huippuperusteoksia.”

Bags, baskets and ceramics

Miiko

Miikon uniikit hirvennahkaiset laukut, kestävät koivuvaneriset leikkuulaudat sekä upeat sisustustuotteet valmistuvat vastuullisesti suomalaisten ammattilaisten käsissä. “Tuotteissamme villi pohjoisen luonto kohtaa modernin muotokielen vastustamattomalla tavalla. Uskomme kauneuden tekevän ihmeitä arjelle.”

Kokori

Kokori on uusi suomalainen yritys, joka tuottaa käsinpunottuja koreja suoran ja pitkäjänteisen yhteistyön kautta pohjoisghanalaisten kyläläisten kanssa. Toiminta perustuu korinpunojanaisten vastuulliseen toimeentulon tukemiseen reilulla palkkiolla ja sen kautta myös koko pienviljelijäyhteisön kestävään kehittämiseen. Korit on punottu erittäin tiheästi vahvasta ruokokasvista, jonka vuoksi ne ovat hyvin käyttöä kestäviä ja joustavia. Jokaisen korin tekeminen vaatii monen päivän työn ja lopputulos on aina tekijänsä luovuuden ja käsityötaidon näköinen uniikki yksilö.

Kokori.

Udumbara

Keramiikkatuotteet, teemaljat, veistokset ja kukkaruukut valmistetaan käsin Someron, Kultelan kylän savesta. Materiaali luo astioihin rehevän maanläheisen luonteen. Tuotteidensa raaka-ainevalinnalla Udumbara haluaa korostaa ainutlaatuisen kotimaisen luonnonsaven arvoa. Suomalainen savi on lämminhenkinen, kodikas ja ennenkaikkea ekologinen valinta, sillä se ei raaka-aineena vaadi monimutkaista prosessointia ja se poltetaan matalassa lämpötilassa valmiiksi tuotteeksi.

Udumbara.

Raaka Rå

Raaka Rå on käsin valmistettua, uniikkia käyttökeramiikkaa, joka kestää normaalin arkikäytön, konepesut ja mikrouunit. Tuotteita löytyy kotien lisäksi jo 15 ravintolasta, joten korkeapoltettu keramiikka on ammattikäytönkin kestävää. Wabi sabi -tyyli, herkulliset värit ja käsityön rouhea jälki näkyy kauniisti jokaisessa esineessä.

Raaka Rå.

Koteihin perhosille ja ihmisille

Belightful Design

Perhoskeidas tarjoaa perhosille ravinnonlähteen. Tuotteet valmistetaan Suomessa eikä keitaan materiaali sisällä uusiutumatonta öljyä. Perhoskeitaiden värit on valittu perhostutkijoiden avustuksella perhosia houkuttavaksi. “Olemme voittaneet kansainvälisiä designpalkintoja ja Perhoskeitaamme on esitelty Voguessa ja The Guardianissa.”

Tavoitteena on tukea häviävää pölyttäjäkantaa. Viimeisten 20 vuoden aikana puolet Euroopan perhoskannasta on kadonnut. Hiilijalanjäljen sijaan keskitymme hiilikädenjälkeen eli siihen miten meistä jokainen voi kompensoida kulutustaan positiivisella tavalla. Perhoskeidas on yksi tapa tukea luontoa.

Belightful

Studio Art Halmetoja

Puu tuo lämpöä ja hyvää mieltä arkeen. “Siksi valmistan korkealaatuisia huonekaluja ja piensisustustuotteita.”

Studio Arto Halmetoja.

Anno

“Tavoitteemme on yksinkertainen – haluamme luoda tuotteita, joiden kanssa on hyvä elää. Luonnonmateriaalit – villa, pellava ja puuvilla – ovat Annon valikoiman perusta.” Vuonna 2017 Habitaressa lanseerattiin villamatot, joissa veden kulutuksen vähentämiseksi tuotannossa, jätettiin värjäysprosessi kokonaan pois ja Anno hyödynsi lampaanvillan omia sävyjä tuotteissa. Värjäämättömien ja valkaisemattomien mattojen valikoima on kasvanut ja tullut tärkeäksi osaksi Anno-tuotemerkkiä.

Koosdisain

Pääosa pellavaisista tuotteista on edeltä käsin pestyjä, joten ne eivät käytössä enää kutistu eikä niiden koko muutu. Kankaat ovat siten pehmeitä ja vettä imeviä. Tuotteet ovat helppohoitoisia, ne voi pestä pesukoneessa ja ne eivät vaadi silittämistä koska on jo ryppyiset.

Villa ja Peite

“Olemme keskittyneet villaisten sekä luomupuuvillaisten peittojen, tyynyjen ja sijauspatjojen valmistukseen. Kaikki tuotteemme valmistetaan tehtaallamme Porissa käsityönä.”

Patjat valmistamme Futon-tekniikalla. 100% luonnonkumia, kookoskuitua, hevosenjouhia, luomupuuvillaa ja lampaanvillaa kerrostaen saadaan aikaan patjoja, jotka eivät hiosta eivätkä sisällä kemikaaleja.

Villa ja Peite

Tutustu tarjouksiin täällä.