Paina vain parhaat

Kirjat toimivat nyt lohtuna ja ihanana pakopaikkana. Siksi puhumme tässä jaksossa graafikko Anna-Mari Tenhusen kanssa.

Kansi on kirjan kasvot ja saa eniten huomiota. Harva kuitenkaan kiinnittää huomiota kirjan sisällön taittoon. Eikä pitäisikään, sillä hyvin taitettu sisältö tekee lukukokemuksesta vaivattoman. Mutta huonon taiton: liian pienen fontin tai vähäiset kontrastin huomaa kyllä.

Kirjat toimivat nyt lohtuna ja ihanana pakopaikkana. Siksi puhumme tässä jaksossa graafikko Anna-Mari Tenhusen kanssa. Tenhunen on suunnitellut muun muassa Emmi-Liia Sjöholmin Paperilla toinen -kirjan kannet ja vuoden kauneimmaksi kirjaksi valitun Sakari Piipon Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä. Piipon kirja voitti Suomen kauneimmat kirjat -tunnustuksen.

Hukkuneet-kirjan kannessa ja ensimmäisillä sivuilla on listattu Välimereen hukkuneet.
Paperilla toinen -kirjan ensimmäisessä painoksessa sivujen reunat oli värjätty pinkiksi. Koska ratkaisu on kallis, sitä ei tehty enää uusiin painoksiin.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast appeista ja  Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat  Designmuseo ja  Kämp Garden.

Ohjelma on tauolla 7. toukokuuta alkaen.