Red Dot -palkinto Fiskarsin muotoilutiimille

Fiskarsin muotoilutiimi on saanut Red Dot: Design Team of the Year 2020 -palkinnon. Yhdelle yritykselle vuosittain jaettava tunnustus on muotoilualan kansainvälisesti arvostetuimpia.

Fiskarsin muotoilutiimi on saanut Red Dot: Design Team of the Year 2020 -palkinnon. Yhdelle yritykselle vuosittain jaettava tunnustus on kansainvälisesti arvostettu.

Vuodesta 1988 lähtien myönnetty tunnustus jaetaan vuosittain; tunnustus annetaan pitkällä aikavälillä vahvaa suunnitteluosaamista osoittaneelle design-tiimille. Tunnustusta ei voi hakea, vaan palkinto myönnetään pitkän aikavälin design- saavutusten perusteella. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet Ferrarin, Porschen ja Lenovon kaltaiset brändit.

“Olemme erittäin ylpeitä tästä tunnustuksesta, sillä luovuus ja rajoja rikkova suunnittelu ovat olleet brändimme keskiössä aivan alusta saakka, perinteitä unohtamatta”, sanoo Fiskarsin design-tiimiä vetävä Petteri Masalin.

”Tunnustus osoittaa, että uteliaisuus on hyvän suunnittelun lähtökohta ja juuristaan voi ammentaa myös eteenpäin kulkiessa.”

Innovatiivisuus on ollut Fiskarsin kantava voima kautta brändin historian. Rautaruukkina vuonna 1649 perustettu Fiskars on tätä nykyä kansainvälisesti tunnettu laatudesignin uranuurtaja.

Tammikuussa Fiskars julkisti ensimmäisen vaatemallistonsa Pitti Uomossa Firenzessä.

Puutarha-, keittiö- ja askartelutuotteidensa lisäksi Fiskars tunnetaan erityisesti oranssikahvaisista klassikkosaksistaan; vuonna 1967 lanseeratut maailman ensimmäiset muovikahvaiset sakset löytyvät monesta kodista, puutarhasta ja toimistosta ympäri maailman.

“Fiskars sai ensimmäisen Red Dot Award: Product Design -tunnustuksensa jo 30 vuotta sitten. Siitä lähtien Fiskarsin tuotteet ovat voittaneet tuomaristomme puolelleen, minut mukaan lukien. Fiskarsin design-tiimi osaa luoda aidosti ergonomisia ja käyttäjäystävällisiä tuotteita. Ainutlaatuisia tuotteista tekee se, että ne ovat teknologisesti innovatiivisia ja tuotteiden materiaaliyhdistelmät ovat uraauurtavia”, sanoo professori Peter Zec, Red Dot Award – muotoilukilpailun perustaja ja toimitusjohtaja.

Vuosien varrella lukuisille Fiskarsin tuotteille on myönnetty Red Dot Award -tunnustuksia, mukaan lukien useampi Best of the Best -sarjan palkinto. Tänä vuonna Fiskarsin uudet kastelusuuttimet ja suihkusauvat saivat Best of the Best -palkinnon tunnustuksena poikkeuksellisen uraauurtavasta suunnittelusta.

Viime vuonna myös Helsinki Design Awardsien Vuoden tuote -palkinto myönnettiin Fiskarsin Norden-kirveelle.