Helsinki Design Week Open Screens: 3D-animaatioita verkossa ja kaupungilla

Kaupunkifestivaalimme näkyy jälleen ympäri Helsingin keskustaa, kun valtaamme digitaaliset mainospinnat. Tänä vuonna nämä digitaaliset näytöt muuttuvat ikkunoiksi toisiin maailmoihin. 

Helsinki Design Week Open Screens on uusi 3D-animaation kärkiä esittelevä tapahtuma. 3D-animaatiota näkee kaikkialla nykytaiteesta mainoksiin ja peleihin. Kyseessä on viime vuosina tärkeäksi noussut muotoilun ala, joka vaikuttaa voimakkaasti visuaalisuuteen ja tarinankerrontaan digitaalisissa ympäristöissä. 

Open Screens hakee nyt 3D-suunnittelijoita mukaan tapahtumaan avoimen haun kautta. Valitsemme 3-6 tekijää tai ryhmää, joiden työt esitetään yli kahdellakymmenellä kaupungin digitaalisella pinnalla tapahtuman ajan viikoilla 36-37. Etsimme ajankohtaisia, kantaaottavia tai rohkaisevia animaatioita. 

Helsinki Design Week pyrkii tänäkin vuonna kattamaan perinteisten muotoilun alojen ohella yhä laajemmin digitaalisen muotoilun tapoja. Samalla kun yhteiskunta, palvelut ja jokapäiväinen elämä ottavat digitaalisia harppauksia, myös Design Week liikkuu kohti uusia digitaalisia muotoja.

Open Screensin kuraattoreina toimivat 3D-suunnittelija Vilja Achté sekä HDW:n graafinen sunnittelija Jenni Väre ja ohjelmajohtaja Anni Korkman. He vastaavat tapahtumasta sekä esitettävien töiden valinnasta.

Open Screens muuttaa Downtown Digital -näytöt galleriatiloiksi. Kuva on vuodelta Helsinki Design Weekiltä vuodelta 2018.

Ohjeet osallistumiselle:

Ehdotukset tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen anni.korkman@helsinkidesignweek.fi. Laita sähköpostin otsikoksi Open Screens. Lähetä ehdottamasi työ joko linkkinä tai erikseen esimerkiksi WeTransferin kautta. Kirjoita sähköpostiin työn nimi, lyhyt kuvaus ehdotettavasta työstä, työn valmistumisvuosi, tekijöiden nimet, oma nimesi sekä yhteystietosi. Töiden ei tarvitse olla uusia, mutta niiden tulee olla ei-kaupallisia. Mukaan valituille maksetaan 350€ palkkio ja työn oheen liitetään näkyville tekijän ja työn nimi. Jos ehdotat mukaan aikaisemmin valmistunutta työtä, sinun ei tarvitse muokata sitä avointa hakua varten. Kaikkien mukaan valittujen töiden tulee kuitenkin olla muokattavissa alla olevien teknisten vaatimusten mukaisesti. Haemme mukaan ensisijaisesti ei-kaupallisia töitä, jotka eivät ole mainontaa tai esitä tuotteita, logoja jne. 

Määräaika töiden lähettämiselle on 31.7.2020. Kaikille osallistujille ilmoitetaan valinnoista 10.8.2020 mennessä.

Tekniset vaatimukset; Kesto: 10 sekuntia, tiedostotyyppi: MP4 (H.264 pakattuna), formaatti: Portrait 9:16, resoluutio: 1080 x 1920 px, kuvataajuus: 25 fps, tiedoston maksimikoko: 20 MB, ääni: Ei sisällä ääntä. Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta info@helsinkidesignweek.com.