Kulttuurihallin näyttelyt avautuvat

Helsingin päärautatieaseman entinen lipunmyyntihalli tuo kaupunkiin uuden avoimen kulttuuritilan 24.6. Kulttuurihalliksi nimetty 600-neliöinen jugendsali on paikka vaihtuville näyttelyille, tapahtumille ja tilaisuuksille. Avajaisnäyttelyssä esittäytyvät kaksi palkittua ja tunnustettua graafista suunnittelijaa, Aimo Katajamäki ja Ilkka Kärkkäinen, joille ammatin sivupoluista on kehittynyt tärkeä ilmaisumuoto.

Helsingin päärautatieaseman entinen lipunmyyntihalli tuo kaupunkiin uuden avoimen kulttuuritilan 24.6. Kulttuurihalliksi nimetty 600-neliöinen jugendsali on paikka vaihtuville näyttelyille, tapahtumille ja tilaisuuksille. Avajaisnäyttelyssä esittäytyvät kaksi palkittua ja tunnustettua graafista suunnittelijaa, Aimo Katajamäki ja Ilkka Kärkkäinen, joille ammatin sivupoluista on kehittynyt tärkeä ilmaisumuoto.

Aimo Katajamäki (s. 1962) tuo Kulttuurihalliin puuveistoksensa, Ilkka Kärkkäinen (s. 1960) puolestaan kuvia ja tunnelmia kaupungista. Katajamäen puuveistoksia on ollut esillä julkisissa tiloissa, Kärkkäinen puolestaan julkaisee kuvansa pääasiassa sosiaalisessa mediassa. Veistokset ja kuvat tuovat nykypäivän keskelle Eliel Saarisen sata vuotta vanhaa alkuperäistä sisustusta. Lipunmyyntihallissa sitä ovat seinien pilasterien vihreät laatat, tammiset ikkunapuitteet, ovet ja ikkunapenkkejä sekä tilan päätyseinän rapatut reliefikoristeet.

Aimo Katajamäen teos Sukellus. Kuva Aimo Katajamäki.
Ilkka Kärkkäisen kuvaama teos Vanha mies.

Kulttuurihallin avara tila on jaettu kolmeen: näyttelytilaan, tapahtumatilaan sekä kahvilaan.  Kulttuurihalli ja kahvila ovat avoinna maanantaista perjantaihin 9-19.  Kulttuurihalliin on vapaa pääsy.

Kulttuurihallin voi varata yksityistilaisuuksiin ja yleisötapahtumiin päiväksi tai muutamaksi tunniksi. Avara tila on jaettu kolmeen: näyttelytilaan, tapahtumatilaan sekä kahvilaan. Koko tila ja henkilökunta ovat varattuina järjestäjän käyttöön. Tarjoilut tapahtumiin tilataan Café Kulttuurihallista.

Näyttelyt on kuratoinut Helsinki Design Weekin tuottaja Luovi Productions, joka myös hallinnoi Kulttuurihallin tapahtumatilaa. Lisätietoja Kulttuurihallin vuokraamisesta saat täältä.