Helsingin kaupunki järjestää Ilmastokorkeakoulun

City of Helsinki arranges on 4 September a Climate College, whose speakers offer solutions for a more climate-friendly future in cities.

Helsingin kaupunki järjestää 4. syyskuuta osana Helsinki Design Weekiä Ilmastokorkeakoulun, jonka puhujat tarjoavat ratkaisuja ympäristöystävällisempään tulevaisuuteen kaupungeissa.

Kaupunkien rooli ilmastokriisin vastaisessa taistelussa on ratkaiseva. Yli puolet maailman väestöstä asuu kaupungeissa. Kaupungeissa kulutetaan yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta ja kaupungit ovat vastuussa yli 70 prosentista maailman hiilidioksidipäästöistä Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Helsinki haluaa olla kestävän kaupunkikehityksen ja ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupunki ja toimia alustana uusille, innovatiivisille ratkaisuille.

Ilmastokorkeakoulu on suunnattu alan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kaikille yhteisestä tulevaisuudestamme kiinnostuneille. Tilaisuuden avaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Ympäristöystävällistä kaupunkisuunnittelua tarkastellaan Ilmastokorkeakoulun aluksi erityisesti Helsingin ja Pekingin kaupunkien näkökulmasta. Näitä näkökulmia tuovat esiin tilaisuuden pääpuhujat tiedetoimittaja Pasi Toiviainen Helsingistä sekä Kiinasta Yanling Duan. Duan on vahva kestävän kehityksen puolestapuhuja Pekingissä, Helsingin ystävyyskaupungissa. Ilmastokorkeakoulussa esitellään myös hyviä käytäntöjä ja ratkaisuja kaupunkien haasteisiin. Mukana ovat mm. Pasila 5G -hanke sekä Helsinki Energy Challenge -kilpailu.

Ilmoittaudu mukaan Ilmastokorkeakoulun virtuaalitapahtumaan: https://www.lyyti.fi/reg/ClimateCollege2020online

Tilaisuus on katsottavissa jälkikäteen Helsinki-kanavalla osoitteessa helsinkikanava.fi. Ilmastokorkeakoulu on englanninkielinen.

Climate College 4.9.2020 kello 8.30–13.30