Näihin tapahtumiin voit osallistua kotoa käsin

Suureen osaan Helsinki Design Weekin keskutelutilaisuuksista voi osallistua verkon välityksellä. Lisäksi luvassa on verkkonäyttelyitä ja lanseeraustilaisuuksia.

Suureen osaan Helsinki Design Weekin keskutelutilaisuuksista voi osallistua verkon välityksellä. Lisäksi luvassa on verkkonäyttelyitä ja lanseeraustilaisuuksia.

Kevään heittäessä festivaalituotannon poikkeustilaan, syntyi tarve siirtää ohjelmaa kotoa saavutettavaan muotoon. Designfestivaalilla onkin kattava puheohjelma verkossa.

Helsinki Virtual Design Street
3–13.9.2020

Tänä vuonna Helsinki Design Weekiltä tutut katuinstallaatiot toteutetaan Helsingin virtuaaliseen kaksoiskappaleeseen. Kolmen suunnittelijan – ​Matts Bjolinin, Fanni Lyytikäisen​ ja ​Hanna Anosen​ – teokset nähdään Aleksanterinkadulla Virtuaalisessa Helsingissä.

Design Market
3–5.9.2020

Kaapelitehtaalta tuttu Design Market järjestetään syksyllä poikkeuksellisesti: tuotteet myydään suoraan myyjien omista kivijalkamyymälöistä sekä verkkokaupoista. Mukana ovat mm. Johanna Gullichsen, Arela, Samuji, Woodnotes sekä Sectodesign.

Murroksen estetiikkaa
3–13.9.2020

Murroksen estetiikka on keskustelusarja ja näyttely Arkkitehtuurimuseon Studiossa. Kokonaisuus nostaa esiin arkkitehtuurin olennaisen roolin ilmastokysymyksessä ja kutsuu keskusteluun erilaisia ääniä arkkitehtikunnan sisältä ja sen ulkopuolelta. Keskustelut voi kuunnella podcastina.

Zero Waste & Circular Design
3.9.2020 17.00–18.00

Miten vähentää roskien tuottamista ja eliminoida turha kertakäyttömuovi? Mitä tarkoittaa “circular design” ja miten siirrymme lineaarisesta taloudesta kiertotalouteen? Webinaarissa kuullaan tarina Niimaarin, kiertotalous- ja muotoiluyrityksen, perustajalta.

Climate College
4.9.2020 8.30–13.30

Ilmastokorkeakoulussa esitellään kiinnostavia puhujia ja näkökulmia kaupunkisuunnitteluun ja kaupunkiasumisen kestävään tulevaisuuteen. Päivän isäntänä toimii Helsingin kaupunki.

Virtuaaliavajaiset: Suomen arkkitehtuuria. Katsaus 2020 ja Another Generosity
4.9.2020 18.00–

Tervetuloa Arkkitehtuurimuseon näyttelyiden yhteisiin virtuaaliavajaisiin. Ohjelma järjestetään suomeksi lukuunottamatta yhtä puheenvuoroa.

Kiinalainen perinne tulevaisuudessa
4–13.9.2020

Online-näyttely Chinese tradition in future tuo nuoren ja raikkaan näkökulman kiinalaiseen nykymuotoiluun. Näyttelytöitä on kehitetty keväällä 2020 designopiskelijoiden työpajoissa Guangdongin teknillisen yliopiston School of art and designissa. Työpajoja johtivat ja näyttelyn kuratoivat yliopiston professorit Hannu Pöppönen ja Zhang Yong.

Data-Driven Design Day
8.9.2020 9.00–15.10

Tämän vuoden tapahtuma teema on “Committed to Excellent Services for Everyone” eli erinomaisia palveluita sitoumuksella. Otsikko kokoaa alleen esityksiä, jotka tarjoavat uusia näkökulmia datavetoiseen palvelumuotoiluun.

Tapahtuman puhujat edustavat organisaatioita kuten BBC, Kesko, Hellon, Posti, YLE, Sanoma Media Finland, HSL ja Helen.

Weekly Talk: Harri Koskinen, Ville Kivilompolo, Pekka Terävä
8 September 2020 at 19.00

Harri Koskinen and Pekka Terävä.

Harri Koskisen suunnittelema Eräkokki-veitsisarja on retki- ja mökkikeittiön verraton viisikko. Se lanseerataan Helsinki Design Weekillä ja keskustelutilaisuutta voi seurata suorana verkossa.

Design Forum Talk <3 Circular Economy
9.9.2020 13.00–16.15

Neljäs Design Forum Talk <3 Circular Economy innostaa yrityksiä siirtymään uudenlaiseen arvonluontiin ja kohti kiertotalouden mukaisia liiketoimintamalleja. Asiakkaan ja yrityksen suhde on murroksessa: tulevaisuuden asiakas haluaa vaikuttaa yrityksen toimintaan ja yrityksen kautta edelleen yhteiskunnassa havaitsemiinsa haasteisiin ja epäkohtiin.

Online Design Talk: System Innovations for Business Sustainability
10.9.2020 13.00–14.00

Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen DesignLab: Mini Jam
11.9.2020 8.30–14.00

A&DO Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus järjestää DesignLab: Mini Jamin. Taustabiitin jammailulle luovat asiantuntijapuheenvuorot meiltä ja muualta: Millaisen sävyn asukkaiden osallistuminen tuo kaupunkikehittämiseen Helsingissä? Miten Skotlannin Dundeessa kiertänyt Design in Motion rytmitti uuden museon rakentamista?

Näiden esitysten jälkeen pääsemme kaikki yhdessä jammailemaan ideoita, mitä arkkitehtuurin ja muotoilun tulevaisuuden oppiminen ja kiertävä suunnittelulaboratorio voisi parhaimmillaan tarjota.

Online exhibition: Objects of the Forest
13.9.2020 12.00–

Vuonna 2012 alkanut projekti on kerännyt muotoiluratkaisuja Amazonin sademetsästä. Niissä sekoittuvat kulttuuri – ihminen ja rationaalinen prosessi – sekä villi luonto.