Irma Boom ja The Rodina Huiput-festareille 2021 

Huiput Creative Festival tuo tällä kertaa virtuaalisesti yhteen joukon luovan suunnittelun kansainvälisiä kärkinimiä. Virtuaaliseen tapahtuman ohjelmaan kuuluu esitysten lisäksi pääesiintyjien vetämät virtuaaliset workshopit.

Huiput Creative Festival tuo tällä kertaa virtuaalisesti yhteen joukon luovan suunnittelun kansainvälisiä kärkinimiä. Virtuaaliseen tapahtuman ohjelmaan kuuluu esitysten lisäksi pääesiintyjien vetämät virtuaaliset workshopit.

Viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on Muutos. Vahvistettuja pääesiintyjiä ovat Mirko Borsche, Irma Boom ja The Rodina.

Portrait of Mirko Borsche.
Mirko Borsche.

Festivaalin pääesiintyjäksi on vahvistettu saksalainen eturivin suunnittelija Mirko Borsche. Monipuolisuudestaan tunnetun Bureau Borschen työt perustuvat sisältölähtöisen lähestymistapaan, jonka taustalla on ajatus designista oppimisen, ymmärtämisen ja ilon lähteenä. Asiakkaina ovat mm. Balenciaga, Givenchy, Nike ja Supreme.

Portrait of Irma Boom.
Irma Boom

”Kirjojen kuningatar”, hollantilainen Irma Boom on suunnitellut 30-vuotisella urallaan jo yli 300 kirjaa. Hänen rohkea ja kokeellinen lähestymistapansa haastaa yleiset käytännöt sekä fyysisen suunnittelun että painetun sisällön suhteen

Tereza Ruller (kansikuvassa) on amsterdamilainen viestintäsuunnittelija, kouluttaja ja toinen The Rodina -studion perustajista. Rullerin työ perustuu kokeiluihin, joissa hän paneutuu performanssitaiteen, leikin ja kumouksellisuuden strategioihin. The Rodina tutkii virtuaalisia ympäristöjä uusien ajatusten ja estetiikan tiloina. Kuinka taiteilijoille perinteisesti myönnetty vapaus ja leikkisyys voidaan tuoda helpommin saavutettaviksi myös laajemmalle yleisölle?

4.3.2021 virtuaalisena järjestettävän luovan suunnittelun huipputapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä. Helsinki Design Week on tapahtuman kumppani.