Kohti Helsinki Design Weekiä 2021: Mikä on viisasta?

Ensi vuoden festivaalin teema on Viisaus.

Suunnittelijoita pyydetään jatkuvasti kehittämään fiksuja ratkaisuja ja jatkamaan järkevää suunnittelua. Voisimmeko olla yhtä mieltä siitä, että nykyisten ongelmien ratkaisu kaipaa jotain viisaampaa?

Perinteinen, mutkaton määritelmä muotoilusta puhuu asioiden parantamisesta. Mitä jos kiihtyvään tahtiin muuttuva, epävarma maailma kaipaisikin pohdintaa sen ympärille, mikä on parempaa? Ja ennen kaikkea, parempaa kenelle?

Meille Helsinki Design Weekillä viisaus näkyy silloin, kun otetaan aikaa. On viisasta harkita tarkkaan ja miettiä rauhassa, aina kun se on mahdollista. Totta kai on viisasta myös toimia, oppia tehdystä ja epäonnistumisista, saada kokemuksia. Viisaus on pitkä ja hidas prosessi. 

Vuonna 2021 kutsumme kaikki festivaalin tekijät ja kävijät miettimään, mikä on viisain tapa tehdä sitä mitä he tekevät. Päänäyttelymme tulee valaisemaan muotoiluratkaisujen taustalla vaikuttavat prosessit. Avoin tapahtumahaku pyrkii entistäkin avoimemmaksi, tavoittamaan uusiakin tuttavuuksia. Lasten Designviikolla juhlimme lastemme viisautta ja pyrimme ottamaan opiksi.

Helsinki Design Weekillä syyskuussa odotamme innolla oppivamme muilta.

Meistä viisaalta vaikuttaa laajentaa muotoilun määritelmää ja kuunnella meitä viisaampia. Joskus, erityisesti epävarmoina aikoina, myös mielensä muuttaminen on viisasta.

Julkaistu 11.12.2020 / Uudelleen julkaistu 13.1.2021

Anni Korkman
ohjelmajohtaja

Helsinki Design Week 9.–19.9.2021