Collabolla vai eikö olla?

Collabot eli yhteistyömallistot ovat brändin rakentamisen keinoja. Parhaimmillaan kumpikin osapuoli tuo projektiin jotakin omaa ja yhdessä tehdään jotakin ihan uutta.

Kuva: Fiskars

Helsinki Design Weeklyn radio-ohjelman bränditrilogian kolmannessa ja viimeisessä osassa on vieraana Suomen vanhimmalle yritykselle, oransseista saksista tunnetulle Fiskarsille sen lähes 400-vuotisen historian ensimmäisen vaatemalliston suunnitellut Maria Korkeila.

Kuuntele jakso Radio Helsingin sivuilta tai tästä:

Kuva: Sebastian Johansson

Jaksossa muotiin ja muotoiluun erikoistunut toimittaja Jani Niipola kertoo yhteistyömallistojen kaupallisesta merkityksestä. Mitä ulkopuolinen suunnittelija tai tekijä voi brändiin tuoda? Mitä moderneja vaatesuunnittelun ja -valmistuksen keinoja voidaan käyttää kun kehitetään brändiä, jonka ensimmäiset tuotteet olivat nauloja ja kuokkia?

Kuva: Fiskars

Mallisto koostuu yhdestätoista kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti valmistetusta puutarhanhoitoon ja kaupunkikävelyille sopivasta vaatteesta ja asusteesta. Ne esiteltiin ensimmäisen kerran Fortezza da Bassossa Firenzessä osana Pitti Uomoa tammikuussa 2020. Nyt tuotteisiin pääsee tutustumaan Helsingin Pohjoisesplanadilla, Arabian liikkeessä 13.3.2021 asti. 

Kuva: Fiskars

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast-appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Galleria. Jaksoja voit kuunnella podcast-applikaatioiden kautta tai täällä.