Rahan käyttöliittymä

Raha eri muodoissaan on vaikuttanut kulttuuriimme ja käyttäytymiseemme, kenties aivojemme toimintaan saakka. Käteisen rahan käsittely tuntuu erilaiselta kuin pankkikortilla maksaminen: aivot antavat sähköimpulssin rahasta eroamisesta konkreettisemmin kuin digitaalisessa maksussa.

Nordean applikaatio palkittiin Grand One -gaalassa.
Nordean applikaatio palkittiin Grand One -gaalassa.

Useimmille raha on arkinen kaveri tai päänvaiva, joka on kovaa vauhtia kohti digitaalisempaa, aineettomampaa muotoa. Siitä pitävät huolen mobiilimaksaminen, pankkiapplikaatiot ja muut uudet maksamisen välineet. Miten näitä asioita oikein muotoillaan? Miten digitaalinen raha pohjimmiltaan eroaa käyttöliittymältään vaikkapa käteisestä?

Fedja Kamari ja Anni Korkman taustahaastettelivat Mobilepay -applikaation pääsuunnittelijaa, tanskalaista Peter Gregerseniä, joka on perehtynyt luotettavan digitaalisen kokemuksen suunnitteluun. 

Siina Tamminen, Nordea.

Studiossa asiantuntijavieraina johtava suunnittelija Siina Tanninen ja senior palvelumuotoilija Ville Immonen Nordealta. Heidän suunnittelemansa pankkisovellus palkittiin Grand One -kilpailussa parhaana digitaalisena palveluna sekä parhaasta käyttäjäkokemuksesta. Sovellus sai myös kunniamaininnan Parhaan Mobiilipalvelun kategoriassa.

Ville Immonen, Nordea.

Helsinki Design Weekly torstaisin Radio Helsingillä klo 12 ja uusintana lauantaisin klo 9. Kuuntele haastattelu taajuudelta 89,7 MHz tai podcastina Radio Helsingin -sivuilta, podcast-appeista ja Spotifysta. Ohjelman mahdollistavat Designmuseo ja Kämp Galleria.