Löytöretkellä Design Marketissa

Helsinki Design Weekin kaikkien aikojen suosituin tapahtuma on Design Market. Vuodesta 2005 alkaen järjestetty tapahtuma aloittaa perinteisesti festivaalin: on aika tyhjentää varastot ja tehdä tilaa uudelle. Päätapahtumapaikka Glasshouse Helsinkiin suunniteltu tapahtuma peruttiin aluehallintaviraston kokoontumisrajoitusten vuoksi, mutta löytöjä on edelleen mahdollista tehdä huippusuunnittelijoiden ja laadukkaiden muotoilutuotteiden valmistajien verkkokakaupoissa ja kivijalkamyymälöissä ympäri kaupunkia. 

Design Marketissa varastojaan tyhjentävät korkealaatuisten huonekalujen, sisustustuotteiden ja vaatteiden suunnittelijoita ja valmistajia, jotka pyrkivät toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kestävästi toiminen on valtavan monimutkainen ja -tasoinen asia. Valmiita, yksiselitteisiä vastauksia isoihin kysymyksiin on vaikea löytää. Varmaa on kuitenkin, että eläväisessä ja houkuttelevassa ydinkeskustassa on monipuolisesti myös kivijalkaliikkeitä. Weekly vieraili Design Marketiin osallistuvissa liikkeissä ja kyseli suosituksia kauppiailta, myös naapuriliikkeistä.

Huonekaluja ja sisustustuotteita tarjoavat BEdesign, Everyday Design, Havuu, Nomart Design Outlet, Adora, Ann, be&liv, Come to Finland, Finarte, Himmee, Klaus Haapaniemi & Co., Kokori, Lapuan Kankurit, MAdesign, Mifuko, Miiko ja Niimaar.

Enni Karikoski, mitä voimme odottaa Niimaarilta Design Marketissa? Entä mitä itse odotat? ”Niimaar on mukana Design Marketissa tyylikkäimpien kierrätysjärjestelmien kanssa ja tulossa on hyviä tarjouksia! Myyntiin tulevat Harri Koskisen suunnittelemat suositut ja palkitut Ecosmol, Ecomini ja Ecogrande -kalusteet. Lisäksi esittelemme ihanan, uuden puukomposiitista tehdyn Biowaste Boxin. Itse odotan näkeväni Himmeen kotimaiset, upeat lamput sekä Finarten ekologiset matot ja mitä kaikkea muuta hienoa heillä onkaan tarjolla tällä kertaa.”

Niimaarin kierrätysjärjestelmä.

Jos tarvitset uusia vaatteita, kurkkaa ainakin mitä Aarrelabelilla, Arelalla, Asunalla, Costolla, Ducktail Rainwearilla tai FRENNillä on rekeissä. Muodin ystäviä saattaa kiinnostaa myös Marita Huurinaisen tarjoukset sekä Fashion Community Helsingin Töölössä Sample Sale: luvassa on nimittäin muotinäytös.

Muotoilujohtaja Anni Arela Arelalta, miten valmistaudutte Design Marketiin? “Olemme jälleen innoissamme mukana Design Marketissa. Siitä on jo muodostunut syksyn kohokohta. Arelan neuleet valmistetaan suunnoittelusta lähtien kestävästi ja huoltopalvelumme sekä kierrätyskonseptimme Arela For Good takaa tuotteille pitkän elinkaaren. Design Marketissa on tarjolla paljon kashmir- ja merinovillaneuleita alennetuin hinnoin. Odotan myös itse innolla Terhi Pölkin upeaa kenkävalikoimaa. Frennin miesten vaatemallistosta teen vastuullisia ja laadukkaita löytöjä puolisolleni. 

Johanna Gullichsenin huippulaadukkaat tekstiilit.

Mm. laadukkaista tekstiileistään tunnettu Johanna Gullichsen on myös tuttuun tapaan mukana. “Tekstiilimallistoni perustuu Suomessa kudottuihin laadukkaisiin kankaisiiin, joista tarjoamme Design Marketissa hyvän alennuksen! Hauskaa nähdä, mitä muut osallistujat tuovat myyntiin. Esimerkiksi Kokorin kauniit käsin punotut korit kiinnostavat minua, samoin Terhi Pölkin kengät, “ Gullichsen kertoo Weeklylle. 

Terhi Pölkin kengät ovat suosittuja.

Verso Designin Tuuli Burman, tiedätkö jo mitä omaan ostoskoriisi päätyy? “Perheyrityksemme Verso Designin mallistosta löytyy monenlaista kaunista kotiin! Kaikki tuotteemme on valmistettu lähellä, korkealaatuisista luonnonmateriaaleista. Design Marketissa meillä on tarjolla  muun muassa omalla Sipoon verstaallamme valmistettavat TIKAS-kalusteet ainutlaatuisin alennuksin! Uteliaana odotan myös mitä pellavaisia huippulöytöjä pääsen tekemään Lapuan kankureiden kaupalle ja millaiset sananmukaisesti loistavat lapaset löydän Moikon mallistosta lapsilleni pimenevän syksyn varalle!”

Lapuan Kankureiden Viiru-huivit.

Myös Lapuan Kankureiden Jaana Hjelt odottaa innolla Design Market -viikonloppua. “Kutomomme Lapuan Kankurit tarjoaa HDW:n ystäville kokeiluja sekä poistoeriä yli 50% alennuksella sekä verkossa että lippulaivamyymälässämme Katariinankadulla! Design Marketin brändikattaus on todella upea ja sieltä löytyy iso joukko myös minun henkilökohtaisia suosikkejani. Tänä vuonna taidan ensimmäiseksi kurkistaa mitä ihania kenkiä Terhi Pölkillä on tarjolla sekä hakea valoa syksyn pimeyteen Himmeen valaisinvalikoimasta! ”

Mukana ovat myös Roots Living, Studio Ariane Relander, Cozy Publishing ja Teemu Järvi Illustrations. Myös Kuviokioski, Rohje, Miia halmesmaa, Jaana Huhtanen Design ja Sees Company osallistuvat Design Marketiin. Punavuoressa liikkuvat voivat poiketa Fredan Kukkaistorille nappaamaan viikonloppukimpun lähituottajien kukista tai juomaan kupin kahvia. 

Kaikki Design Marketin myyjät löydät kampanjasivulta täältä. Myyjäesittelyt ja kampanjatarjoukset julkaistaan 2.9.