JuslinMaunulan Finartelle tehdyssä mattomallistossa värit saavat pääroolin

Yksi syyskauden kiinnostavimmista mattouutuuksista on suunnittelijaduo JuslinMaunulan mallisto, joka esitellään Helsinki Design Weeklyssä ensimmäistä kertaa.

GALLERIA COLLECTION AW21 Finarte x JuslinMaunula näkee päivänvalon syyskuussa 2021. Muotisuunnittelija Laura Juslinin ja arkkitehti Lilli Maunulan suunnittelivat mattomalliston, jonka muotokieli ja värimaailma sopivat Finarten kokoelmiin hienosti. Mallisto tuo suomalaissuunnittelijoiden osaamista ja artesaanien käsityötä koteihin, asteltavaksi ja ihasteltavaksi. Helsinki Design Week esittelee joka vuosi kiinnostavaa ja ajan hermolla olevaa muotoilua tapahtumissa ja näyttelyissä sekä nostaa esiin tuotteita, joiden arvo on sekä suunnittelun että toteutuksen laadussa.

Arkkitehtuurin ja muodin rakkauslapsi

Finarte: Ruukku

JuslinMaunulan suunnittelema matto tuntuu ja näyttää elävältä ja pehmeältä. 

”Loimme Finartelle mattomalliston, jossa pintastruktuuri, värien käyttö ja modernille arkkitehtuurille ominainen säännönmukaisuus ja geometria muodostavat hallitun kokonaisuuden,” suunnittelijat kertovat. JuslinMaunulaa kiinnostaa luoda muodin ja arkkitehtuurin välille vahva yhteys. Tätä he ilmentävät työssään. Finartelle tekemässään mallistossa suunnittelijoiden näkemys tuoda matto eloon toteutuu pinnan rakennetta muotoilemalla. Pintastruktuuri on saanut vaikutteita vaatteissa käytettävästä vivahteikkaasta pliseerauksesta sekä arkkitehtuurissa tutusta reflasta, jota käytetään kivi- ja kaakelipinnassa. Lopputulokseen pehmeyttä tuo tuftattu rakenne. 

Finarte: Vega

Mallistossa korostuvat värit ja muotokieli

”JuslinMaunulan suunnittelussa väri on aina suuressa roolissa. Finartelle tehdyssä mattomallistossa värit saavat pääroolin. Meitä kiinnostaa kaksiulotteisten väriasetelmien ja värikuvioiden väliset mittasuhteet ja värien asettelu. Värien sommittelu ja niiden välinen vuorovaikutus lisäksi korostaa pliseerattujen alueiden mittasuhteita.” 

Modernille arkkitehtuurille ominainen säännönmukaisuus ja geometria, värien käyttö ja pintastruktuuri ovat JuslinMaunulan mattomalliston kulmakiviä.

”Värialueiden sekä muotojen sommitteluun saimme inspiraatiota väriteoreetikko Josef Alberin töistä sekä arkkitehti Carlo Scarpan muotokielestä.” Matot onkin nimetty Scarpan suosimien italialaisten kivilaatujen mukaan.

JuslinMaunulan matto omaksi? Tänä poikkeuksellisena vuonna 2021 Helsinki Design Weekin näyttelyt ja showroomit ovat hyvin rajatusti saavutettavissa tiukan terveysturvallisuusohjeistuksen vuoksi. Iloa koteihin tuodaan kuitenkin esittelemällä uusia sisustusideoita laadukkaan muotoilun parista. Finarten JuslinMaunulan suunnittelemat matot ostettavissa ensimmäistä kertaa täällä.

Finarte on myös mukana Design Marketissa 10.–12.9. Lisätiedot löydät täältä.