Milena Huhdan valinnat: Soolonäyttely Espoossa ja barokkiorkesterin konsertti

Kiireisessä, informaatiota täynnä olevassa maailmassa kuratoinnin merkitys kasvaa. Kaipaamme suosituksia, ehdotuksia ja vinkkejä monenlaisista eri näkökulmista. Maailmassa on paljon nähtävää, koettavaa ja luettavaa, joskus jopa liikaakin. Weeklyn uudessa juttusarjassa kiinnostavat ihmiset kertovat, mitä he juuri nyt lukevat, katsovat ja seuraavat sekä minne kannattaa mennä. 

Harsh -näyttely. Kuva: Anni Laivoranta

Sarjan aloittaa vapaa taiteilija, kuvittaja Milena Huhta, joka on juuri avannut ensimmäisen soolonäyttelynsä Espoon kulttuurikeskuksessa. Harsh on Milena Huhdan ensimmäinen soolonäyttely, joka tutkii figuratiivisten guassimaalausten kautta feminiinisyyden ja fyysisen lihallisuuden kokemuksesta nousevia turhautumia ja tunnetiloja. Teoksissa esiintyvät ihmishybridit viittaavat muodollaan ikiaikaisiin mytologian olentoihin tasapainoillen sekä ihmisyyden että tietoisuuden rajapinnassa. Harpyijat ja sfinksit asuttavat autioituneita ympäristöjä. Kaoottisuus riisuu otusten petomaisen kuoren ja paljastaa niiden haavoittuvaisen yrityksen sopeutua ja kontrolloida ympäristöään.

“Näyttelyn avaaminen oli upeaa ja raskasta. Työmäärä, joka näyttelyn järjestämiseen uppoaa oli yllätys, joten osaan jatkossa katsoa vaivattomilta näyttäviä kokonaisuuksia uusin silmin. On ollut ihan superihanaa, että näyttely on kiinnostanut ja että siellä on ollut vierailijoita. Olen myös saanut kannustavaa palautetta ja olen tästä kaikesta tosi kiitollinen, “ Huhta kertoo Weeklylle. 

MENE

Näyttelyni Harsh on auki Espoon Kultuurikeskuksessa vielä parin päivän ajan 29.9. asti. 

Toinen menovinkkini on Helsingin Barokkiorkesterin konsertit. Rakastan klassista musiikkia, erityisesti barokki- ja renessanssiajan jousisoittimien ääntä. Ja erityisesti livenä.”

LUE

Aino Kallas: Sudenmorsian-kirja (1928). Suosittelen myös tutustumaan japanilaiseen Berserk-mangaan.” 

KUUNTELE 

”Kuuntelen paljon hotellin baareihin ja auloihin sopivaa lounge-musiikkia. Viettäisin mielelläni enemmän aikaa hotellien aulabaareissa maleksien ja vähän liian väkeviä drinkkejä juoden. Valitettavasti tämä on mahdollista aika harvoin. Musiikin avulla voi onneksi luoda tätä tunnelmaa.”

SEURAA

”Lisäksi vinkkaan Foo the Flowerhorn -akvaarion Youtube-kanavasta. Sen sisältö on ihanan hidasta vastapainoa hektisyydelle. Yksityiskohtiin pieteetillä panostamista on pakko arvostaa, samoin itsensä likoon laittamista.”

Mitä Huhta aikoo seuraavaksi? 

“Ensi vuonna apuraha mahdollistaa sen, että mahdollisuus keskittyä pelkästään omaan taiteelliseen työskentelyyn. Tämä on minulle uutta. Aiemmin aikani on kulunut myös kuvitukseen liittyviin tilaustöihin. En täysin osaa sanoa, mitä tuleman pitää, mutta jatkan työskentelyä näyttelyn teemojen parissa. Haluaisin tehdä lisää teoksia, ihan pienenpieniä ja jopa kaksimetrisiä! Veistokset voisivat olla maalausten hahmojen miniatyyriversioita tai dioraamoja. Katsotaan mitä keksin.”

Milena Huhta (s.1988) on suomalais-puolalainen, Aalto-yliopistosta valmistunut vapaa taiteilija ja kuvittaja. Huhta tunnetaan etenkin digitaalisista, detaljirikkaista kuvitustöistään. Kuvien obsessiivinen ilmaisu yhdistyy pastelliseen värimaailmaan ja kontrastoituu raskaiden, makaaberienkin aiheihen kanssa. Huhta on osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin ja alan tapahtumiin uransa aikana. Harsh-näyttelyn valmistumista on tukenut Taiteen edistämiskeskus. @milenahuhta 

Milena Huhta: Harsh -näyttely on avoinna 29.9. asti. Espoon Kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2. 

“Lue”, “Kuuntele”, “Seuraa” ja “Tapahtumat” ovat muuten uudistuneen Weeklyn sisältökategoriat. Weekly tarjoaa inspiroivaa muotoilu- ja arkkitehtuuriteemaista sisältöä joka viikko ympäri vuoden.