Tonttujen Helsinki

Joulumarkkinoita on järjestetty Helsingissä jo vuosikymmenten ajan. Weekly valitsi tapahtumatarjonnasta kiinnostavimmat joulumyyjäiset muotoilun ystäville. Useimmissa tapahtumissa edellytetään koronapassia ja kasvomaskin käyttöä. Viimeisimmät, vaihtuvat tapahtumatiedot löydät järjestäjien omilta sivustoilta.

Ornamon Design Joulu

Muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten myyntitapahtuma, jossa yleisö voi tavata suunnittelijoita ja saada heiltä suoraan tietoa tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja valmistustekniikoista. Valikoimissa keramiikkaa, lasia, vaatteita, asusteita, koruja ja grafiikkaa. Design Joulussa nähdään korkealaatuista hidasta muotia edustavia brändejä kuten Frenn, Marita Huurinainen, Katri Niskanen ja Lumi Accessories. Reilua kauppaa ja sosiaalista vastuuta tuovat mukaan Mifuko ja Inkuto, joiden yritysfilosofiaan kuuluu erityisesti heikommassa asemassa olevien naisten työllistymisen tukeminen Keniassa ja Ghanassa.

4.12.–6.12. 

Aukioloajat 10– 15

Merikaapelihalli, Kaapelitehdas. Tallberginkatu 1 C. 

Raaka Rålla on joulumyyjäiset lähes joka viikonloppuna. Kuva: Raaka Rå

Raaka Rå joulu

Punavuorelainen kermiikkastudio Raaka Rå järjestää joulumyynnin joulukuun kolmena ensimmäisenä viikonloppuna. Myynnissä laaja valikoima käsintehtyä Raaka Rå -käyttökeramiikkaa eri väreissä, valikoima täydentyy joka viikko eri tuotteilla. Saatavana myös ElmaB:n mehiläistuotteita sekä Reka Kiralyn uniikkeja tussipiirroksia ja printtihuiveja.

4.–5.12., 11.–12.12., 18.–19.12.

Aukioloajat 12–16

Iso-Roobertinkatu 41.

Teurastamon joulumarkkinat

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävät joulumarkkinat valtaavat Kellohallin lisäksi koko Teurastamon alueen ja tarjolla on joululahjaideoita leluista asusteisiin ja puukoista pannulappuihin. Ravintoloissa on tarjolla jouluherkkuja.  Sisätiloissa toivotaan, että kävijät käyttävät kasvomaskeja. Markkinoiden aukioloaikaa on pidennetty ruuhkien välttämiseksi. 

18.–19.12.

Aukioloajat: Lauantaina 11–18, sunnuntaina 11–16

Työpajankatu 2

Xmas Carage 

My o Myn pyörittämä kimppakauppa tarjoaa lahjaideoita yli sadalta yritykseltä. Tänä vuonna ostoksia voi tehdä ympäri Kämp Galleriaa, kolmessa eri paikassa. Xmas Garagen valikoimassa on mm. joulukoristeita ja -kortteja, leluja, herkkuja, kirjoja ja koruja. Weekly suosittelee tutustumaan erityisesti Wildkind Kidsin lasten vaatteisiin, SEES Companyn biohajoaviin kodinpuhdistusaineisiin, Pelagon pyöräilyvarusteisiin ja Annan suklaatehtaan herkkuihin. 

Auki joulukuun jokaisena päivänä, ma-pe 11-19, la 10-18, su 12-17. 

Kämp Galleriassa kolmessa eri paikassa: Aleksanterinkatu 40, Mikonkatu 3, Toisen kerroksen keskiaukio (My o My Home), Pohjoisesplanadi 33.

Fashion Community Helsinkikin järjestää joulutapahtuman. Kuva: Ellen Rajala

Fashion Community Helsinki Xmas Sale 

Kämp Gardenin toisessa kerroksessa joululahjoja ja inspiraatiota tarjoaa Weeklyn suosikkimuotikollektiivi Fashion Community Helsinki. Tarjolla on valikoituja uniikkiluomuksia menneistä ja tulevista mallistoista – myös vuokrattavaksi! Mukana myös kierrätysmateriaaleista ja ylijäämäkankaista tehdyistä alusvaatteista ja oloasuista tunnettu Helsingin Kalsaritehdas.

14.–23.12.

Aukioloajat: ma-pe 11–19, la 11–17, su 12–16.

Kämp Garden Room, Pohjoisesplanadi 33.

Tuomaan markkinat

Perinteiset Helsingin kaupungin Tuomaan Markkinat järjestetään tänä vuonna Kauppatorilla. 

Tunnelmallinen joulutori tarjoaa perinteisiä karuselliajeluita ja herkkuja kuten glögiä, piirakoita, makeisia ja piparkakkuja. Tämän vuoden erikoisuus on sipsibaari. Ostoksille voi suunnata mm. mehiläisvahakynttiläkojulle tai villasukkia ja keramiikkaa tutkimaan. 

27.11.–22.12.

Aukioloajat: ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 10–20. 

Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 11–16.

Arabian taideosaston joulumyyjäiset

Arabian taideosastoyhdistyksen perinteiset joulumyyjäiset avaavat ovet keramiikkataiteilijoiden työhuoneille ja tarjoavat mahdollisuuden uniikkien taidelahjojen hankintaan! 

La 4.12. klo 10-16, su 5.12. klo 12-16

Hämeentie 135 A, 8. kerros, Helsinki

Lokal & Fiskarsin Onoman joulumyyjäiset Glasshousessa 

Fiskarsin ruukin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoma on saapunut ydinkeskustaan. Yli 20 onomalaisen teoksia ja tuotteita on esillä Glasshouse Helsingin & Lokalin Joulumaa-tapahtumassa rakennuksen toisessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen on vallannut Lokalin joulukauppa, joka tarjoaa perinteiseen tyyliin harkittuja, kestäviä, kauniita ja herkullisia jouluyllätyksiä. 

JOULUMAA | ONOMA 

18.11.–31.12.

Aukioloajat: 11–19

Glasshouse Helsinki, Aleksanterinkatu 13.