Toukokuun PechaKuchassa mm. Vuoden Graafikot Christoffer ja Kaisa Leka

Helsinki Design Weekiltä tuttu PechaKucha järjestetään toukokuussa osana Huiput Creative Festivalia. PechaKucha on korkealentoinen ja yllätyksellinen esitysten sarja, jossa inspiroivat puhujat kertovat tarinan kahdellakymmenellä kuvalla. PechaKucha perustuu tokiolaisen Klein Dytham -arkkitehtitoimiston puhekonseptiin, jossa puhujat saavat esittää 20 kuvaa, joista jokainen on esillä 20 sekuntia. Tämä lennokas tapahtuma on levinnyt jo yli 1200 kaupunkiin ympäri maailmaa. Helsingissä lisenssin omistaa Helsinki Design Weekiä tuottava Luovi Productions.

Osana Huiput Creative Festivalia nähtävän PechaKuchan esiintyjäkaartiin kuuluu Jesper Bange, Mirkku Kullberg, Christoffer ja Kaisa Leka sekä Sanni Wessman. Esityksiä emännöi ohjelmajohtaja Anni Korkman. Tapahtuman teemana on Recreate.

Jesper Bange on yksi suunnittelutoimisto Bondin perustajista ja graafinen suunnittelija. Hän on opiskellut graafista suunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä sekä Central Saint Martins College of Art & Designissa Lontoossa. Ennen Bondin perustamista Jesper työskenteli Nokialla heidän bränditiimissä Senior Design Specialistina sekä Italiassa muotimerkki Dieselillä suunnittelijana. Hän on myös yksi 2000-luvun ilmiön Bulgaria -lehden perustajista. Jesperin työt ovat voittaneet lukuisia palkintoja kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, kuten D&AD, Type Directors Club New York, Art Directors Club Europe, Rebrand 100 Global sekä Grafian Vuoden Huiput. Hänen töitään on julkaistu useissa julkaisuissa, kuten Creative Review, The Type Directors Club Annual sekä Computer Arts. Bondilla Jesper on luonut brändi-identiteettejä sekä uraauurtavaa graafista suunnittelua brändeille, kuten Taideyliopisto, Kalevala, Nokia, Flow Festival sekä Designmuseo.

Jesper Bange

Mirkku Kullberg on businessmaailman visionäärinen johtaja ja poikkitieteellinen ajattelija. Hän on designjohtaja, jolla on vahva kokemus brändäyksestä, muutosjohtamisesta, käänteentekevistä prosesseista sekä kestävistä liiketoimintamalleista. Ajatusjohtaja ja skandinaavisen muotoilun inspiroiva puolestapuhuja Mirkku Kullberg on tulevaisuuteen suuntautuneiden yritysten ja kestävän elämäntavan arvostettu puhuja.

Mirkku Kullberg

Vuoden Graafikko 2022 -palkinnon voittaneet Christoffer ja Kaisa Leka asuvat Porvoossa ja opettavat graafista suunnittelua LAB Muotoiluinstituutissa. Lekat ovat vetäneet visuaalisen viestinnän työpajoja mm. Saksassa ja Hollannissa. Opettamisen sekä omaehtoisten suunnittelu- ja kirjaprojektien lisäksi heidän intohimonaan on seikkailla pyöräillen ja meloen. Lekat ovat pyöräilleet mm. Alaskasta Kaliforniaan ja Porvoosta Jäämerelle. Usein matkat ovat toimineet innoittajina omakustanteille, jotka luovat kokonaisen oma universuminsa: julkaisuihin on saattanut liittyä esimerkiksi satoja pulloposteja, postikortteja ympäri maailmaa tai Vienan meren rannalla piirrettyjä ja kirjoitettuja päiväkirjoja. 

Christoffer ja Kaisa Leka

Sanni Wessman on helsinkiläinen kuvittaja ja graafikko, joka haluaa lisätä töillään maailmaan värikkyyttä ja iloa. Hänet valittiin vuonna 2020 Vuoden Huiput -kilpailussa yhdeksi vuoden Nousevista Huipuista ja vuonna 2021 hän voitti kultaa sekä Vuoden Huipuissa että ADCE Awardseissa teoksellaan Punaista – Tarinoita Kuukautisista. Punaista pyrkii vähentämään kuukautishäpeää visuaalisen viestinnän keinoin.

Sanni Wessman

Huiput Creative Festival järjestetään Clarion Hotel Helsingissä 11.5.2022. Luovan suunnittelun ykköstapahtuma sisältää niin inspiroivia puheenvuoroja kansainvälisiltä huippunimiltä kuin myös luovaa tekemistä workshopien parissa. Weeklyn lukijat saavat koodilla hdw22 -15% alennuksen normaalihintaisesta lipusta. Liput ja lisätiedot löydät täältä.