Helsinki Design Weekiä vietettiin mm. työhuoneilla, ”sokeripalassa”, näyteikkunoissa ja museoissa

Kahdeksastoista Helsinki Design Week järjestettiin 1.–11.9.2022 ympäri kaupunkia ja verkossa. Muotoilu- ja arkkitehtuuriteemainen kaupunkifestivaali tavoitti niin ammattilaisia kuin kiinnostuneita kaupunkilaisiakin. Ohjelmiston monipuolisuuden varmisti lähes sata kumppanuus- ja satellitititapahtumaa. Pandemian jälkeen myös kansainväliset vieraat löysivät takaisin Helsinkiin.

Varastomyyntitapahtuma Design Market saavutti kävijätavoitteensa Kaapelitehtaalla: viikonlopun aikana kohtasivat yli 10 000 korkealaatuisesta muotoilusta kiinnostunutta asiakasta ja myyjää.
Lasten Designviikon päätapahtuma Lasten ikkunat toteutettiin yhteistyössä Helsingin kaupungini, Urban Tech Helsingin sekä Designmuseon ja Ornamon muotoilukasvatusohjelma Designakatemian kanssa.
Työpajainstallaation konseptisuunnittelusta vastasivat muotoilija Hanna-Kaarina Heikkilä, kuvittaja ja graafinen suunnittelija Sanni Wessman ja Designmuseon museolehtori Hanna Kapanen. Lisätietoja löydät täältä.
Vuoden 2022 Helsinki Design Award voittaja on muotoilija Päivi Raivio. Helsingin kaupungin ja Helsinki Design Weekin yhteinen tunnustus palkitsee muotoilijan tai työryhmän, joka on suunnittelutyöllään muotoillut kaupunkia paremmaksi. Tunnustuksen myönsi pormestari Juhana Vartiainen. Voit tavata Päivin täällä.
Open Studios avasi työhuoneiden ovet ennätysmäärälle uteliaita: kierroksille osallistui 250 kaupunkilaista! Kohteina oli parikymmentä luovaa studiota ympäri kaupunkia. Kierrokset huipentuivat perjantaina klubi-iltaan Kaikussa Kalliossa.
Yksi Open Studios -kohteista oli Aivan.
Design Diplomacyssä oli mukana kymmenen lähetystöä, mm. Latvia. Supersuosittu keskustelusarja palasi ohjelmistoon koronapandemian jälkeen.
PechaKucha -iltoja järjestettiin kolme: yksi lapsille Oodissa, toinen Otaniemessä yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa ja kolmas loppuunmyydyssä Kallion kirkossa. Viikon aikana puheenvuoroja kuultiin mm. jalkapallosta, puluista, planetaarisesta hyvinvoinnista, luovuudesta, deodoranteista ja nenistä.
Kuurna x HDW -pop-up ravintola sekä Artek viinibaari valloittivat kaupunkilaisia tunnelmallaan koko viikon ajan.
Kanavaranta 1:n kattokerroksessa käytiin kohdattiin pitkästä aikaa sekä käytiin mielenkiintoisia keskusteluita. Weekly Talks -keskustelusarjassa aiheena olivat mm. brändit, tulevaisuuden usko, luovat kaupunkitilat sekä vaatesuunnittelijoiden univormut.

Helsinki Design Week järjestetään seuraavan kerran 8.–17.9.2023. Tilaamalla Weeklyn uutiskirjeen täältä kuulet festivaaliuutiset ensimmäisenä.