Helsingin yliopiston juhlasalissa PechaKuchataan!

Supersuosittu PechaKucha järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa, vastaremontoidussa päärakennuksen juhlasalissa.

Kymmenen inspiroivaa puhujaa, kymmenen yllättävää esitystä. Nopeatempoinen PechaKucha perustuu tokiolaisen Klein Dytham -arkkitehtitoimiston esitysformaattiin, jossa puhujilla on käytössään ainoastaan 20 kuvaa ja 20 sekuntia jokaista kohden. Kuudessa minuutissa ja neljässäkymmenessä sekunnissa voi sanoa paljon. 

Juhani Pallasmaa, arkkitehti, emeritusprofessori 
Kari Virtanen, muotoilija, puuseppä 
Jarkko Jämsen, vene- ja jahtisuunnittelija
Inka Rusi, elokuvaohjaaja, tuottaja
Robin Falck, muotoilija
Markus Battarbee, avaruusfysiikan yliopistotutkija
Sonja Kosunen, kasvatussosiologi ja kaupunkitutkija
Tuomas Heikkilä, historiantutkija
Essi Pöyry, sosiaalisen median tutkija
Laura Friman, toimittaja
Kari Tikkinen, urologian professori

PechaKucha-illoissa on kuultu ihmeellisiä ja ikimuistoisia puheenvuoroja mm. puutarhoista, fonteista, ilmastokriisistä, kylpylöistä, liikennemerkeistä, uusista materiaaleista, rakenteellisesta rasismista ja jälkiruokatrendeistä. Helsinki Design Weekin ja Fiskars Village Art & Design Biennalen takana oleva Luovi Productions on järjestänyt näitä elämyksellisiä illanviettoja Helsingissä jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. PechaKuchan näyttämönä on toiminut mm. Olympiastadion, Bio Rex, Aalto-yliopiston kampus, Valkoinen sali, Kaapelitehdas, keskustakirjasto Oodi ja Torikorttelit. Marraskuun PechaKucha-ilta vietetään vastaremontoidussa Helsingin yliopiston juhlasalissa ja lavalle on kutsuttu puhujia sekä tieteen että taiteen aloilta. 

Helsingin yliopiston juhlasalissa, osoitteessa Fabianinkatu Aleksanterinkatu 5. 24.11. klo 19–21.