Suomalaisessa perheyrityksessä Interfacessä juhlitaan!

Heinolassa toimivan 60-vuotiaan perheyrityksen Interfacen juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla. Vuodesta 1963 lähtien on verhoiltuja huonekaluja valmistettu Suomessa – hyvistä materiaaleista, syvällä kokemuksella. 

Interfacen tarina sai alkunsa vuonna 1963, kun puusepän poika, Efraim Männistö perusti Interfacen Teuvan Norinkylään. 60-vuotiaan perheyrityksen johdossa on tällä hetkellä toinen sukupolvi. 1996 Interface päätyi huonekalualan konkarin, Keijo Leppäsen omistukseen 50 markan kauppahinnalla. Valitettavasti hän menehtyi rakastamansa työn ääreen Kööpenhaminan huonekalumessuilla vuonna 2000. Siitä lähtien yhtiötä on luotsannut hänen keskimmäinen poikansa Tuukka Leppänen, joka 22-vuotiaana otti johtaakseen perinteikkään huonekaluvalmistajan.

Interfacen muodot ja sävyt kestävät aikaa.

“Historiamme on tehnyt meidät siksi, mitä tänä päivänäkin olemme. Olemme aina luottaneet muotoiluun, laatuun, mukavuuteen ja suomalaiseen valmistukseen. Hyvän sohvan tuntee – ja niin se todella on. Ihmisen todellinen tarve on pysähtyminen, rauhoittuminen, oman hetken vaaliminen, olostaan nauttiminen. Hyvä sohva tekee hyvistä hetkistä parempia,” sanoo Tuukka Leppänen.

Klassisesti ja ajattomasti

Interfacella aikaa kestävät muodot ja sävyt suunnitellaan yhdessä muotoilijoiden kanssa. 

“Ajattomuus on yksi osa ekologista ajattelua. Siinä missä sohviemme materiaalit kestävät, myös tuotteidemme muodot miellyttävät silmää vuosikymmenien kuluessa.”

Tuukka Leppänen
Interfacella vastataan suunnittelussa arjen kutsuun. Suurin osa sohvista onkin varustettu irrotettavilla päällisillä. Niiden ansiosta elämän jäljet on helppo tarvittaessa pestä pois. Valitsemalla laadukkaan verhoilumateriaalin, voit elää yhteistä arkea sohvasi kanssa pidempään.

Ympäristöä ajatellen

Interfacen tuotteet valmistetaan Suomessa Heinolan tehtaalla. Kotimaisuusaste pienentää ekologista jalanjälkeä. Tuotteiden raaka-aineet hankitaan vastuullisilta tavarantoimittajilta mahdollisimman läheltä.

Interfacen kaikki tuotteet valmistetaan tilauksesta. Tuotantoprosessi keskittyy pääasiassa päällisen valmistamiseen. Verhoiluvaiheessa pehmustettu runko ja huolellisella räätälintyöllä valmistettu päällinen kohtaavat. Ne yhdistyvät laadukkaaksi ja aikaa kestäväksi kokonaisuudeksi.

Interface on mukana Helsinki Design Weekin päänäyttelyssä Merikorttelissa 13.–17.9.2023. Pääsylippujen myynti alkaa ohjelmiston julkistuksen yhteydessä 14.6.