Helsinki Design Weeklyn joulukalenterista löydät yhteisömme kuulumisia!

Tapahtumarikas vuosi 2023 on tulossa päätökseen ja moni meistä saattaa kaivata iloa pimeään vuodenaikaan. Ylpeänä esittelemme Helsinki Design Weeklyn perinteisen joulukalenterin!

Tämän vuoden sisällöt tulevat luovasta yhteisöstämme – luvassa on 24 meno- ja lahjavinkkiä, uutisia ja toivotuksia. Liity seuraamme kun valmistaudumme vuoden vaihtumiseen ja suunnittelemme uusia seikkailuja vuodelle 2024. 

24.12. Kiitos!

Maailman tilanne on osoittanut, että yhteisöllisyydelle, solidaarisuudelle, luovuudelle ja ilolle on suurempi tarve kuin ehkä koskaan aiemmin. Näitä tulemme edistämään tulevaisuudessakin ja toivomme saavamme sinut jälleen mukaan. 

Tärkeitä päivämääriä ensi vuonna ovat:
15.6.–1.9. Fiskars Village Art & Design Biennale ja 6.–15.9. Helsinki Design Week. Lisäksi julkaisemme muotoiluun ja arkkitehtuuriin liittyviä ilmiöitä ja uutisia viikoittain, Helsinki Design Weeklyn voit tilata täältä. 

Lisätietoja tulevasta seuraa, nyt on joululoman aika. 

Rauhallista joulua ja inspiroivaa uutta vuotta!
Toivottaa Luovi Productions

23.12. “Toivon, että maailma yhdistyy.”

“Toivon, että maailma yhdistyy.”
Näin kuului yksi HDW Lasten Designviikon työpajassa Kaapelitehtaalla syyskuussa esitetystä toiveesta. Weeklyn tiimi muistelee ilolla ihania yhteisiä hetkiä ja suunnittelee innolla tulevien vuosien lasten designviikkoja. Meistä jokainen kuitenkin tietää, että tuo työpajassa esitetty toive on jälleen tuskallisen ajankohtainen ja monella lapsella on hätä. Tänä jouluna tiimimme muistaakin mm. Unicefia joka muistuttaa että kaikissa sodissa lapset maksavat suurimman hinnan. Unicef on maailman suurin lastenjärjestö, joka edistää yli 190 maassa lapsen oikeuksia, kuten terveyttä, koulutusta ja tasa-arvoa. 

Kiitos HDW Lasten Designviikon kumppaneille 2023: SuoMu, Hakola, Tactic ja Helsingin kaupunki

22.12. Mokon joulumarkkinat

Ystävämme, naapurimme Moko Market kutsuu kaikki joulumarkkinoille Punavuoreen. Mokosta löydät kauden ihanuuksia sekä itsellesi, että pukinkonttiin.

Joulun aarteenetsinnän ohella voit myös istahtaa aamiaiselle, brunssille tai lounaalle.

Perämiehenkatu 10, 00150 Helsinki
Ma-pe 8-17, la 10-16
Loppuvuoden erikoisaukioloajat: 24.–26.12. suljettu
27.–29.12. klo 10-17

Tervetuloa!

21.12. Arkkitehtuurin ja muotoilun yhteinen festivaali juhlistaa hyvää suunnittelua!

3.2. liputetaan jälleen Alvar ja Aino Aallon sekä suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kunniaksi. Liputuspäivän ympärillä vietettävä ArkMuoto-festivaali juhlistaa arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme.

Vuoden 2024 Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–4. helmikuuta teemalla ‘Hyvässä tilassa’. Teemalla nostetaan esiin arkkitehtuurin ja muotoilun merkitys hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisessa.  

ArkMuodon ohjelmistoon kuuluu monipuolisia tapahtumia ympäri Suomen, aina näyttelyistä elokuvanäytöksiin ja opastetuista kierroksista koko perheen työpajoihin. Vielä ehdit myös ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan! Halulomake ja lisätietoja löytyy ArkMuodon verkkosivuilta: www.archinfo.fi.

Tämänvuotisen festivaalin päätapahtuma järjestetään perjantaina 2.2. Helsingin Vuosaaressa yhteistyössä Kulttuurikeskus Vuotalon kanssa. Iltapäivän aikana nähtävissä esityksissä ja puheenvuoroissa pohditaan erilaisista näkökulmista sitä, millaisia ovat hyvinvointia luovat tilat – sisätiloista rakennuksiin ja kaupunkeihin ja aina maapallon mittakaavaan saakka. Tänä vuonna painopisteenä on paikallisuus, ja ääneen pääsevät myös lapset, nuoret ja muut kaupunkilaiset.

Seuraa ArkMuotoa somessa ja pysyt ajan tasalla tulevista juhlapäivistä! Tapahtumalistaus julkistetaan tammikuussa osoitteessa arkmuoto.fi.

20.12. Imagine Everyday! Osta vastuulliset joululahjat Pertin Valinnasta ja tue taiteilijoita!

Satu Nekala, Eläimet. Das-massa, kipsi, akrylimaali. Kuva Pekka Elomaa

Imagine Everyday! Outsider Art Finland -myyntinäyttely on esillä Pertin Valinta Galleriassa 22.12. asti. Joulun myyntinäyttelyyn on koottu teoksia ja taidetuotteita. Mukana on arjen iloista ja unelmista tehtyä käsityötaidetta, piirroksia, ääniteoksia, grafiikkaa, ryijyjä, keramiikkaa, maalauksia, julisteita ja valokuvia. Näyttelyn tuotoilla tuetaan outsider-taiteilijoiden työllistämistä.
Näyttelyn taiteilijat: Maria Tani, Riina Noro, Milla Göös, Joannis Clementides, Kalevi Helvetti, Myrtillius Kauria, Maija Pilvikki Kimanen, Satu Nekala, Arsi Keva ja Valtteri Kleemola.
Näyttelyn on kuratoinut Pertin valinta -työryhmä: Satu ja Maria Tani, Silja Pasila, Pekka Elomaa ja Ammattiopiston Luovin opiskelijat.
Näyttely on osa Outsider Art Finland -kansainvälistymisohjelman tuotantoa. Yhteistyössä Autismisäätiö, NextGenerationEU ja Grano Suomi.

Pertin Valinnan Galleria, Hakaniemenkuja 2.
Keskiviikko – Perjantai klo 14–18
Lauantai klo 11–15

Lisätietoja:
www.pertinvalinta.fi
www.outsiderart.fi

19.12. Selka lanseerasi syksyllä uudenlaisen ROO-neuvottelupöydän jalustan!

Helsinki Design Week -festivaalin päänäyttelystäkin tuttu Selka lanseerasi syksyllä uudenlaisen ROO-neuvottelupöydän jalustan. ”Halusimme lähteä hakemaan erilaista ”jykevää”, mutta pyöreän pehmeää muotokieltä ja samalla saimme idean tuoda neuvottelupöydän sähköistyksen istujan lähelle, jalustarakenteen päätyyn. Näin ollen pöydän pintaa ei tarvitse rikkoa sähköluukkuja varten ja häiritsevät johdot eivät vaella pitkin pöydänkantta. Pöydän pinta jää vapaaksi vaikkapa tarjoilulle ja muille tarvikkeille. Jalustan rakenne mahdollistaa suuretkin neuvottelupöytäratkaisut ja asiakas voi valita tarpeen mukaan, millaiset pistokkeet hän valitsee pöytään,” muotoilija Tuukka Nokkala kertoo. Weekly iloitsee kaikesta suunnittelusta, joka tekee kokousmaratoneista helpompia ja tyylikkäämpiä!

Lisätiedustelut Selka Oy.fi

18.12. Kahdeksas Huiput Creative Festival järjestetään 21.5.2024 Clarion Hotel Helsingissä!

Grafian oma festivaali sisältää laadukasta keskustelua, verkostoitumista ihmisten kanssa, sekä hauskoja työpajoja. Tapahtuman teema on COMMUNITY (yhteisö). Alennetut earlybird-liput ovat nyt myynnissä – vielä kerkeät hankkia omasi!

Päivän ensimmäiset puhujat on julkaistu. Keynote-puhujana kuulemme itävaltalaista suunnittelijaa Stefan Sagmeisteriä, jonka lisäksi lavalle nousee hollantilainen 3D-taiteilija ja animaatioohjaaja Eva Cremers.

Helsinki Design Week on jälleen ylpeänä mukana festivaaliohjelmassa supersuositun PechaKuchan kanssa. Päivän juontaa Jani Toivola.

17.12. Helsinki Design Weeklyn kesän lempitapahtuma on historiallisessa Fiskarsin ruukissa järjestettävä Fiskars Village Art & Design Biennale

Helsinki Design Weeklyn kesän lempitapahtuma on historiallisessa Fiskarsin ruukissa järjestettävä Fiskars Village Art & Design Biennale. Nykytaidetta ja huippusuunnittelua yhdistävä koko kesän mittainen elämys on vuosien aikana tuonut Raaseporiin mm. Brittimuotoilija Jasper Morrisonin Social Seating -installaation (2019), Ki Nurmenniemen kuratoiman Being(s) With -taidenäyttelyn (2019), solmuja ja liitoksia esittelevän U-Joints: Knots&Knits -kokonaisuuden (2022) sekä kesähitiksi nousseen Arkkitehdin talo -minitalojen sarjan (2022). Tärkeä osa biennaalia on myös sen monipuolinen rinnakkaisohjelmisto. Vuoden 2024 päänäyttelyt julkaistaan alkuvuodesta ja biennaali avataan kesäkuussa. Tapahtuma tuotetaan jälleen lämpimässä yhteistyössä paikallisen taiteilijaosuuskunta Onoman kanssa.

Helsinki Design Weeklyn ja Fiskars Village Art & Design Biennalen omistaa Luovi Productions Oy.

16.12. Kauppakorkeakoulu Hankenin uuden Bachelor in Business -ohjelman haku avautuu 3. tammikuuta 2024

1950-luvun huippumuotoilu, huolellisesti harkittu valaistus, värit ja pehmeät lattiat luovat viihtyisän ja kutsuvan ilmapiirin. Ihanat ikkunat tuovat luonnonvaloa ja kaupungin näkymät huoneisiin. Kauppakorkeakoulu Hankenin rakennus Helsingissä on unelmatiimin käsialaa.
Opiskele ainutlaatuisessa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä, englanniksi tai ruotsiksi.

Kauppakorkeakoulu Hankenin uuden Bachelor in Business -ohjelman haku avautuu 3. tammikuuta 2024.

Lisätietoja löydät täältä.

15.12. Tervetuloa Fashion Community Helsingin joulumyyjäisiin!

Kuva: Sara Forsius

Tervetuloa Fashion Community Helsingin joulumyyjäisiin 15.–17.12. osoitteeseen Pursimiehenkatu 16, Helsinki. Myyjäiset järjestetään yhteistyössä korusuunnittelija Matilda Mannströmin kanssa, joka on juuri avannut uuden ateljeensa Punavuoreen. Fashion Community Helsinki on saanut mahdollisuuden järjestää myyjäiset Mannströmin uudessa työtilassa tänä viikonloppuna.
Myyjäisistä löydät tarkoin valittuja tuotteita Fashion Community Helsingin suunnitelijoiden aiemmista ja uusista kokoelmista. Kaikille suunnittelijoille paikallinen käsityö on arvokasta. Monet tuotteista onkin Suomessa käsintehtyjä, ja suunnittelijat ovat itse mukana jokaisessa tuotannon vaiheessa suunnittelusta toteutukseen.

MUKANA OLEVAT SUUNNITTELIJAT:
Anna Semi, Anni Salonen, Christine Valtonen, Ellen Rajala, Florence, Hanne Jurmu, Helsingin Kalsaritehdas, Jarkko Karppinen, Juha Vehmaanperä, Linda Kokkonen, Magnus Seelish, Matilda Mannström, Senni Mellin, Sini Saavala, Taru Nieminen, Tiina Palm.

Mannström hemmottelee viikonlopun kävijöitä erikoistarjouksella Milady Pendant -riipuksesta (149 €, normaalisti 175 €) uudesta Souvenir d’Océan -kokoelmastaan. Nähdään myyjäisissä!

Aukioloajat:
Perjantai 16–20
Lauantai 11–17
Sunnuntai 12–16

14.12. Artek: ”Take your pleasure seriously”
Charles ja Ray Eames.

Tänä vuonna myymälän joulua valmistellessaan Artek Helsinki inspiroitui muotoilijapariskunta Charles ja Ray Eamesin elämäntavasta ja vieraanvaraisuudesta. Rayn ja Charlesin ajatuksissa oli jotakin kutkuttavaa: juhlailtaa edeltävät valmistelut, kuten lahjojen valitseminen, pöydän kattaminen kauniisti, vierasvuoteen petaaminen samalla salaa hyräillen, voivat olla yhtä nautinnollisia kuin yhdessäolo vieraiden kanssa. Artekin liikkeestä löydät ajattomat joululahjat läheisillesi sekä tarpeellista ja kaunista omaan kotiin. Suuntaa osoitteeseen Keskuskatu 1B, avoinna maanantaista lauantaihin klo 10–18.

13.12. Nikari & Woodnotes

Joulun aika antaa meille mahdollisuuden iloita pienistä, arkisista asioista ja muistaa, että ne kaikkein arvokkaimmat löytyvät aivan läheltä. Nyt on aika hiljaisuudelle ja joutilaisuudelle; aika olla kiitollinen kauniista, ohimenevistä hetkistä. Näinä päivinä summaamme kuluneen vuoden oppeja ja onnen aiheita, kunnes voimme kääntää katseet kohti tulevaa. 

Nikari & Woodnotes toivottaa kaikille rauhaisaa ja lämminhenkistä joulua suojelemalla hieman lisää ikimetsää.

12.12.  Koivu-villapaita

Wallpaper-lehti kuvailee Koivu-villapaitaa “tietäjien valinnaksi” – kyseessä on täydellinen villapaita muotoilun ystäville. Sataprosenttisesta merinovillasta valmistettu paita laskeutuu ylellisen painavana ja sen leikkaus on sekä että väljä, siis sopiva kaikille sukupuolille. Helsinki Design Weekin kävijät saattavat tunnistaa Koivu-villapaidan yhtenä Design Marketin viime vuoden suosituimmista tuotteista. Brändin perustaja Anniina Koivukin saattaa olla tuttu – hänen U-Joints -hankkeensa nähtiin viime kerran Fiskars Village Art & Design Biennalen päänäyttelynä. “Koivu-villapaidan tarina on yhtä suoraviivainen kuin itse tuotekin,“ Koivu kertoo. “Kyseessä on ennemminkin esine kuin muotivaate: yksinkertaisesti vain todella hyvä villapaita. Jokapäiväiseen käyttöön suunniteltu Koivu sopii jokaiseen päivään ja tilanteeseen.” 

Kaikki Koivu-villapaidat, mukaan lukien Pierre Charpinin kirjailemat erikoiserät, löydät osoitteesta koivu.it.

11.12. Studio Sirun taidekokoelma “Second Chance” on nyt saatavilla verkossa!

Iloisia uutisia!

Studio Sirun taidekokoelma “Second Chance” on nyt saatavilla verkossa! ”Second Chance” -kokoelma kutsuu sinut kuvittelemaan elämäsi palasia yhteen odottamattomilla tavoilla.

Näkökulmaa ja lähestymistapaa muuttamalla vanhasta voi syntyä jotakin kirkkaampaa, hauskempaa, leikkisämpää ja jälleen rakastamisen arvoista. Kokoelma säteilee optimismia ja luottamusta; toinen mahdollisuus tuo mukanaan positiivisia tuloksia. 

Jokainen teos on ainutlaatuinen ja harkiten käsin muotoiltu, olemassaolevia materiaaleja hyödyntäen. Jokainen ansaitsee toisen mahdollisuuden! Kokoelman löydät osoitteesta studiosiru.com.

Studio Siru, Tehtaankatu 25, 00150 Helsinki. Ennen joulua avoinna torstaisin klo 16-19 tai sopimuksen mukaan.

10.2. Humanistinen ammattikorkeakoulu HUMAKin Kestävää ja kannattavaa -valmennusohjelmaan ilmoittautuminen on käynnissä 2.1. asti!

Hei luovien alojen yksinkyrittäjä! Maailma muuttuu kiihtyvällä tahdilla. Epävarmuus ja ennakoimattomuus ovat asettuneet osaksi nykyistä normaalia – ja siksi muutoskyvykkyydestä onkin tullut uusi perustaito. Se vaatii uudenlaista asennetta muun muassa oman osaamisen kehittämiseen. 

Humakin Volume! – Voimaa yksinyrittäjyyteen kansainvälisyysvalmiuksista -ohjelma tarjoaa luovien alojen yksinyrittäjille verkossa maksutonta yrittäjyyden ja liiketoiminnan AMK-koulutusta, ryhmäneuvontaa, työpajoja sekä verkostoitumista.  Mukaan ohjelmaan voi liittyä milloin vain. Voit laatia itse oman osaamispolkusi ja päätät mitä koulutusta ja palveluja siihen liität. Ilmoittautuminen on auki 31.10.2024 asti. 

Ajankohtaista nyt: Keväällä 2024 toteutettavaan Kestävää ja kannattavaa -valmennusohjelmaan ilmoittautuminen on käynnissä 2.1. asti. Valmennus on Volume-osallistujille maksuton. 

Humakin liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija Leena Janhila jakoi ajatuksiaan Helsinki Design Weeklylle. ”Yrittäjyysosaaminen laajenee niin kansainvälisyysvalmiuksien, kestävyys- ja vastuullisuustaitojen kuin uuden teknologiankin myötä. On selvää, että muutoksessa mukana pysyminen vaatii jatkuvasti päivittyvää osaamista. Se, kenellä osaamista on, kantaa todellista jalokiveä”, Janhila kuvaa muutosta.  ”Osaamista uudistamalla vahvistetaan myös luovien alojen yrittäjien liiketoimintaa. Tasapainoinen liiketoiminta on kestävää ja vastuullista yrittäjyyttä”.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.

9.12. Jouluinen Design District Market järjestetään Designmuseolla 10.12. klo 11-17

On joulumarkkinoita ja sitten on design-joulumarkkinoita. 
Jouluinen Design District Market järjestetään Designmuseolla 10.12. klo 11-17. Myynnissä on paikallista designia, muotia, koruja, taidetta ja muita ihania yllätyksiä. Kun tuet Design District Helsingin toimintaa, tuet myös paikallista kivijalkayrittäjyyttä!

DDH-jäsenliikkeistä mukana ovat:
Amos Rex, Hotelli Torni, Kajavo, Karhu, Kuviokioski, Little Teddy Shop, Matti Pikkujämsä, Sagalaga Design, U26. 

Tapahtumaan on ilmainen pääsy.

8.12. UDUMBARA-keramiikkastudio

Oletko vieraillut upeassa UDUMBARA-keramiikkastudiossa Kallion sydämessä? Nyt sinulla on mahdollisuus siihen, kun Udumbara avaa ovensa osana Ornamon Design Joulua 9.–10.12. Voit tehdä jouluostoksia tai tutustua studiotoimintaan.

Käsityönä valmistetuista kukkaruukuista ja valaisimista tunnettu UDUMBARA on vuonna 1994 perustettu keramiikkastudio. Materiaalina käytetään ainoastaan 100% kotimaista Kultelan savea, joka antaa tuotteille syvän ja maanläheisen luonteen.

Ornamon Design Joulu x Udumbara kermaiikkastudio: 9.–10.12. klo 11–15
Kallio, Kaarlenkatu 15
Perille pääset helposti raitiovaunuilla 1, 3, 8 ja 9.

7.12. Ornamon Design Joulu x Designkaverit kokoaa yhteen ihanimmat kotimaisen muotoilun tekijät ja brändit Pikku-Finlandiaan 9.–10.12.

Ornamon Design Joulu x Designkaverit kokoaa yhteen ihanimmat kotimaisen muotoilun tekijät ja brändit Pikku-Finlandiaan (Karamzininranta 4) 9.–10.12. (avoinna lauantaina klo 12-18 ja sunnuntaina klo 11-17, vapaa pääsy!). 

Mukana on satakunta kotimaista muotoilijaa, Maanantaimallin korupaja & Leila Ceramics -työpaja sekä ihana Herttala Secondhand -osasto. Kävijät pääsevät nauttimaan myös jouluherkuista ja levähtämään tunnelmallisessa Finlandia Cafe&Winessa.

Tapahtumapaikkana toimii arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen, puurakenteillaan ja isoilla ikkunoillaan ihastuttava Pikku-Finlandia Töölönlahden kupeessa (Karamzininranta 4, 00100, Helsinki). Tapahtuman tuottavat kotimaisen designin sanansaattajat Designkaverit jotka ovat tunnettuja iloisista ja yhteisöllisistä designtapahtumistaan ympäri Suomen.

6.12. Helsinki Design Weekly juhlistaa Suomen itsenäisyyspäivää yhdessä Pelagon kanssa!

Itsenäinen Suomi on varmasti meille kaikille tärkeä; luonto, ympäristö, ihmiset ja kulttuuri. On tärkeää arvostaa sitä mitä meillä on ja pitää siitä huolta. Matkataan yhdessä kohti positiivista, rauhaa rakentavaa tulevaisuutta. Pidetään lippu korkealla minne ikinä menemmekin. 

Pelago on kotimainen yritys, joka tekee pyöriä- ja pyöräilytuotteita kestävän elämäntavan tarpeisiin. Suomen itsenäisyyden kunniaksi Pelago tarjoaa Weeklyn ystäville 125 € alennuksen normaalihintaisista pyörätilauksista koodilla ”Independent_Finland_125”. Koodi on voimassa 24.12. asti.

Vieraile Pelagon verkkokaupassa.

5.12. Nomen Nescio tarjoaa salaisen joulualen Weeklyn ystäville!

Nomen Nescio AW23 Softwear – campaign.

Koodilla HDW20 saat -20% alennus Nomen Nescio Softwear -kokoelmasta Weeklyn lukijoille!

Nomen Nescion Softwear Collection pitää sisällään pehmeimmät ja mukavimmat tuotteet, joihin on ihana kietoutua kylmimpinä pakkaspäivinä. Tuotteet on valmistettu laadukkaasta, helppohoitoisesta villasta ja villasekoitteista. Ne sopivat kotiin, toimistoon, lomalle ja kaupunkipäiville – täydellinen lahja itsellesi tai läheisillesi.

Osana Helsinki Design Weekly joulukalenteria Nomen Nescio tarjoaa -20% prosentin alennuksen koko Softwear-mallistosta. Tarjous on voimassa sunnuntaihin 10.12. asti verkossa (käytä koodia ”HDW20”) sekä Mikonkadun (Mikonkatu 2, Helsinki) myymälässä – mainitse vain Weekly-kalenteri kassalla.

4.12. Arkken x Joulupuu-keräys

Tällä viikolla kannattaa suunnata Arkkenin keittiömyymälään (Fredrikinkatu 20), joka on täynnä lämpöä ja antamisen iloa. Tarjolla on glögiä ja jouluisia herkkuja 4.12.–8.12. (avoinna ma klo 10–17, ti klo 10–15, ke suljettu, to-pe klo 10–17)!
Olet tervetullut tutustumaan upeisiin keittiö- ja kalustekokonaisuuksiin. Voit samalla tuoda joululahjan vähäosaisille lapsille ja nuorille. Arkken toimittaa ne perille yhteistyössä Joulupuu ry:n kanssa.
Helsinki Design Weekin kävijät tietävät, että Arkkenin keittiö on yhdistelmä asiakkaan toiveita, silmää miellyttävää estetiikkaa, oivaltavaa arjen käytettävyyttä ja toimivaa yhdessäoloa. Ajaton muotoilu ja laadukkaat materiaalit yhdistettynä kotimaiseen puusepäntyöhön synnyttävät keittiöitä, jotka kestävät aikaa, täyttävät vaativimmatkin tarpeet ja muuntautuvat elämäntilanteen mukana. Tutustu Arkkenin tuotteisiin ja palveluihin tarkemmin täällä.

Nähdään glögeillä!

3.12. Late Night Tuesday Design Districtillä

Nauti tunnelmallisesta kaupungistamme ja lähde kiertämään Design District -kohteita Helsingin kivijalkaliikkeissä. Illan aikana useissa Design Districtin kaupoissa on tarjolla alennuksia, mallikappaleita ja muita etuja. Liikkeet ovat auki klo 20 asti. Asioimalla kivijalassa tuet paikallista yrittäjyyttä ja olet mukana ylläpitämässä elinvoimaisen kivijalan säilymistä osana Helsingin kaupunkikulttuuria. Kätevän Late Night -kävelyreitin löydät osoitteesta find.designdistrict.fi

Mukana seuraavat yritykset:
Punavuori: asuna, Bang & Olufsen, Finarte, Liike, Nide kirjakauppa, Kuviokioski & Kajavo, Raaka Rå, Ekta Helsinki @ Urban A, Jatuli, Little Teddy Shop.
Erottaja – Ullanlinna: Aarnio Originals, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Falla Finland -shop, Helena Orava Design Projects, Helsinki Interiors, Johanna Gullichsen, Knitworks, momono, Nest Factory.
Kamppi: American Bar / Solo Sokos Hotel Torni.
Katajanokka: Reetta Hiltunen.

2.12. Vyner Articles pop-up

Vyner Articlesin joulun pop-up -myyntitapahtuma Jackiessa lähestyy! Merkitse kalenteriisi 16.12. (avoinna 14-18), paikkana Jackie Bar (Iso-Roobertinkatu 21) ja vynerarticles.com.
Vuonna 2017 Itä-Lontoossa perustettu suomalainen Vyner Articles tunnetaan arjen työvaatteista, joissa elämisen jäljet saavat näkyä. Ajattomaan muotoiluun sekä vahvoihin ja nokkeliin printteihin keskittyvä Vyner Articles tuo yhteen luovien ihmisten kirjavan yhteisön. Pääosin luomupuuvilllasta valmistetut tuotteet on suunniteltu yksityiskohtia myöten tilkkupaikkauksista aina vaatteiden värjäykseen. Merkin halu on luoda vaatekaappi, jota voi rakastaa läpi elämän.

Astu sisään viihtyisään Vyner Studio-Storeen Kasarmikadulla ja löydä ainutlaatuisia näytekappaleita, kakkoslaatua ja yksilöllisiä tuotteita.

1.12. Muumi-lippulaivamyymälä on nyt auki!

Joulukuun ensimmäinen on yksi vuoden jännittävimmistä päivistä. Ensimmäisen luukun ystävämme eivät esittelyjä kaipaa: MUUMIT haluavat kertoa, että upouusi Muumi-lippulaivamyymälä on VIHDOIN avannut ovensa – sopivasti joulun kynnyksellä! Helsingin Esplanadin ikonisessa Svenska Teatern -rakennuksessa sijaitseva uusi myymälä on paitsi maailman suurimman Muumi-tuotevalikoiman kotipaikka, myös Tove Janssonin Vaarallinen juhannus -teoksesta (1954) inspiroitunut kirjallinen seikkailu. Tila on saanut inspiraationsa Vaarallisen juhannuksen väreistä, seikkailusta ja taikuudesta: liikkeen muotoilu, sisustus ja laaja tuotevalikoima sekä upeat tarinalliset näyteikkunat kuljettavat kävijät Muumi-universumiin. Tutustu uusiin kauniisiin Moomin Arabia -tekstiileihin, tai löydä uusi Muumimuki tai -kulho tuomaan iloa joulun taianomaisiin hetkiin. Lisätietoja uudesta kaupasta löydät täältä.

Kaikki joulukulanterin sisällöt jaetaan myös sosiaalisen median kanaviin, löydät meidät tunnisteella @helsinkidesignweek.