Open Studios

Milloin ke 07.09.2022 - pe 09.09.2022
Esteetön Ei

HDW:n ensimmäisestä vuodesta asti mukana olleessa Open Studios -tapahtumassa (7.–9.9.) esille pääsevät suunnittelijat, toimistot ja työyhteisöt. Festivaali esittelee uutuuksia ja luovuuden tuloksia – tänä vuonna kiinnostavinta ovat myös taustat ja prosessit. Missä ja miten luova työ tapahtuu? 

Kolmen päivän mittaisen tapahtuman aikana on mahdollista osallistua kaupunginosakohtaiselle opastetulle kierrokselle tai vaellella studiosta toiseen omaa tahtiaan. Luvassa on työpajoja, lanseerauksia ja viimeisenä iltana yhteiset juhlat Club Kaikussa.

Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka Kanavaranta 1:n Weekly Talks -lavalla keskustelu Open Studios -teemoista jatkuu kierrosten jälkeen.

Keskiviikko 7.9.
18–19
Muotoilu voi tarjota uusia tapoja katsoa, kuunnella ja ymmärtää. Muotoilu mahdollistaa muutosta, jota on vaikea kuvitella. Suunnittelijoilta odotetaan nyt paljon. Millainen kaupunki Helsinki on luoville tekijöille?

Torstai 8.9.
18–19
Torstaina keskustellaan tulevaisuudesta. Ahdistuksen, epävarmuuden ja viheliäisten ongelmien aikana meistä jokainen kaipaa toivoa ja optimismia. Voiko muotoilun avulla rakentaa parempaa tulevaisuutta?

Open Studios -tapahtumasarja huipentuu perjantaina yhteisiin juhliin legendaarisessa Kaiku-yökerhossa.

Perjantai 9.9.
20–21
Kaikukatu 4

Osana Pieces of Hope -näyttelyä järjestetään keskustelutilaisuus, jonka aiheena on yön estetiikka, yöllinen kaupunkikulttuuri ja luovat tilat. Keskustelemassa ovat Joanna Laajisto, Salla Vallius, Leo Karhunen sekä Joni Lindroos. Keskustelua moderoi Anni Korkman. Katso lisätietoja tapahtumasta täältä.

Keskustelutilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ilmoittaudu opastetuille Open Studios – kierroksille täältä.

Opastettu kierros 7.9. Klo 16

Kampin, Punavuoren ja Eiran toimistot
Opas: Anna Hakkarainen
Lähtö: klo 16 Fredrikinkadun ja Malminkadun kulmasta (Fredrikinkatu 42)
Kierroksen kokonaispituus: n. 3,7 km

Kohteet:

 1. TBWA, Fredrikinkatu 42
 2. Kobra Agency, Kalevankatu 31
 3. Avarrus, Punavuorenkatu 1
 4. Collaboratorio, Kapteeninkatu 5
 5. Kallan & Co, Pursimiehenkatu 26 C
 6. Bonden Showroom, Telakkakatu 12
 7. Aivan, Henry Fordin katu 6 B

Opastettu kierros 8.9.  Klo 16

Hakaniemen ja Sörnäisten toimistot
Opas: Inari Virkkala
Lähtö: klo 16 Ympyrätalon S-Marketin edestä (Siltasaarenkatu 18-20)
Kierroksen kokonaispituus: n. 1,7 km

Kohteet:

 1. Werklig, Siltasaarenkatu 18-20
 2. Nordkapp, Kaikukatu 2 C
 3. Amerikka, Vilhonvuorenkatu 11 D 8
 4. Studio Bom, Suvilahdenkatu 7

Perjantaina 9.9. ei ole opastettua kierrosta, mutta suositellun aikataulun ja reitin löydät alta.

Kruununhaan toimistot
Lähtö klo 16 Dog Designin studio (Snellmaninkatu 25 LH). Seuraava kohde Studio Puisto (Mariankatu 7 A 4 56) klo 17. Paneelikeskustelu klo 17–17.45. 

Opastetut kierrokset kulkevat kaupungilla monenlaisessa maastossa eivätkä valitettavasti ole esteettömiä.

Huippusuunnittelua Open Studiosissa! Yhteistyössä Grafia ja Vuoden Huiput. Open Studiosissa mukana ovat Vuoden Huippujen finalistit TBWA Helsinki, Kallan & Co, Werklig, Kobra Agency ja Dog Design. 

Keskiviikko 7.9. klo 15–18
TBWA\Helsinki on Suomen palkituin markkinointitoimisto. Fredrikinkatu 42.
Kobra Agency on suunnittelijavetoinen brändien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen keskittynyt suunnittelutoimisto. Toteutamme projekteja asiakkaillemme ympäri maailmaa. Toimistomme koostuu intohimoisimmista, taitavimmista, älykkäistä ja hauskimmista tekijöistä, jotka olemme löytäneet. Eri osaamisalueita yhdistäen, luomme vaikuttavia, muistettavia ja vetoavia brändejä, jotka inspiroivat, yhdistävät ja saavuttavat tavoitteensa. Kalevankatu 31 A 8 B (kolmas kerros).
Vuonna 2008 perustettu Avarrus Arkkitehdit on 17-henkinen korjausrakentamiseen ja kestävään arkkitehtuuriin erikoistunut arkkitehtitoimisto. Punavuorenkatu 1.
Collaboratorio on Kristiina Kuusiluoman ja Martino De Rossin vuonna 2016 perustama, Helsingissä toimiva suomalais-italialainen arkkitehtitoimisto, joka nimensä mukaisesti vannoo yhteistyön nimeen. Collaboratorio tutkii suorituskykyisiä luonnonmateriaaleja ja on sitoutunut kestävän rakentamisen edistämiseen sekä menestynyt useissa kansainvälisissä arkkitehtuuri- ja suunnittelukilpailuissa. Collaboratoriolaisia innostavat erityisesti historialliset miljööt ja rakennusperintö ja heillä on sekä massiivirakentamisen että puu- ja savirakentamisen erityisasiantuntemusta. Kapteeninkatu 5 (katutaso, Kapteeninkadun ja Pietarinkadun kulma).
Kallan & Co on designtoimisto, jolla on studiot Suomessa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Luomme merkityksellisiä brändejä, palveluita ja digitaalisia tuoteinnovaatioita. Teemme yhteistyötä edelläkävijöiden kanssa keskittyen erityisesti teknologialähtöisiin brändeihin. Pursimiehenkatu 26 C (3. krs).
Bonden on laajentunut kokonaisvaltaiseksi kestävän kehityksen sisustamisen kokonaisuudeksi. Mallisto pitää sisällään paitsi suomalaisen lampaanvillasta tehdyt viltit ja huivit, myös kasvivärjätyt lakanat ja kylpytuotteet eurooppalaista pellavaa jotka muodostavat suomenlampaan villatuotteiden kanssa helposti yhdistettävän sisustamisen konseptin. Kasviväreihin ja luonnonväreihin perustuvien mallien yhdistämisessä jokainen onnistuu, sillä ne sointuvat aina toisiinsa toisin kun teollisesti toteutetut värit. Bondenin suunnittelija Kati Hienonen kertoo Bondenin tuotteista paikan päällä. Halutessasi voit rakentaa oman lempikokoelmasi värimieltymystesi mukaan strory-boardille! Telakkakatu 12 , LT 1.
Aivan on 80 ammattilaista työllistävä kansainvälisesti palkittu innovaatio- ja muotoilustudio, jonka tiimeissä yhdistyy poikkeuksellisen monialainen suunnitteluosaaminen. Pohjoismaiden suurimpiin lukeutuvan studion suunnittelijoilla on käytössään monipuolinen kahdentuhannen neliön työskentely- ja mallinrakennustila Helsingin Hernesaaressa. Toimisto on esteetön, ja kierros voidaan järjestää suomeksi tai englanniksi. Henry Fordin katu 6B (käynti satama-altaan / Munkkisaarenlaiturin puolelta).
KOKO3 suunnittelee tiloja, jotka tuntuvat ja kokemuksia, jotka näkyvät. Asiakkaitamme ovat yritykset, hotelli- ja ravintola-alan operaattorit, kiinteistönomistajat, julkinen taho sekä kulttuuriala kuten museot, säätiöt, yliopistot, korkeakoulut ja oppilaitokset. Sisususarkkitehtuuri, arkkitehtuuri ja graafinen muotoilu on toimintamme ytimessä. Autamme 25-vuoden rautaisella ammattitaidolla – rohkeasti ja luovasti. Tallberginkatu 1/101, 00180 Helsinki
Torstai 8.9. klo 15–18
Amerikka yhdistää designin, arkkitehtuurin ja kaupallisen kehityksen. Valmistuneita kohteitamme ovat mm. Ruohonjuuren flagshipstore, Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi Food Hall ja Casino Tampere. Vilhonvuorenkatu 11 D 8 (talon läpi sisäpihalle. D-rappu on takanurkassa).
NorNordkapp on normaalin jälkeisen ajan strategia- ja suunnitteluneuvonta. Meidät tunnetaan omasta, ainutlaatuisesta tavastamme tehdä asioita. Tämä heijastelee kaikkea, mitä teemme, ystävällisestä ja rehellisestä lähestymistavastamme selkeään toteutukseen. Nordkapp perustettiin vuonna 2007 tarjoamaan mielenkiintoisimmat projektit ja olemaan paras työpaikka. Tämä ajattelutapa johtaa meitä edelleen. Kaikukatu 2 C.dkapp on normaalin jälkeisen ajan strategia- ja suunnitteluneuvonta. Meidät tunnetaan omasta, ainutlaatuisesta tavastamme tehdä asioita. Tämä heijastelee kaikkea, mitä teemme, ystävällisestä ja rehellisestä lähestymistavastamme selkeään toteutukseen. Nordkapp perustettiin vuonna 2007 tarjoamaan mielenkiintoisimmat projektit ja olemaan paras työpaikka. Tämä ajattelutapa johtaa meitä edelleen. Kaikukatu 2 C.Nordkapp is a strategy and design advisory for the post-normal era. We are known for our own, unique way of doing things. This reflects to everything we do from our friendly, no-bullshit approach to our clear and honest delivery. Nordkapp was founded in 2007 to offer the most interesting projects and be the best place to work at. That mindset still leads us today. Kaikukatu 2 C
Studio Bom on keväällä 2022 perustettu uusi luova yhteisö, jonka takana ovat Anniina Dunder-Berg, Piia Jalkanen ja Päivi Keski-Pomppu. Helsinki Design Weekin aikana juhlistetaan Studio Bomin virallisia avajaisia, kun galleriaan avautuu yhteisön kuuden jäsenen ensimmäinen yhteinen näyttely "My EVER-Changing Form II". Mukana ovat perustajajäsenten lisäksi Pietu Arvola, Riikka Piippo ja Miika Ruotsalainen. Näyttely esittelee tekijöiden uutta ja vanhaa tuotantoa; keramiikkaa, pienoisveistoksia, maalauksia, videoteoksia ja sekatekniikalla toteutettuja töitä. Yhteisö on saanut tukea Taiteen edistämiskeskukselta. Suvilahdenkatu 7.
Werklig: Werklig on strategiseen brändisuunnitteluun erikoistunut luova toimisto. Siltasaarenkatu 18–20 B 9 (Ympyrätalo)
Workspace on työtä rakastava suunnittelutoimisto. Luomme tiloja joissa ihmiset voivat hyvin, toimintamalleja jotka tukevat tavoitteita ja konsepteja jotka vastaavat muuttuvan maailman vaateisiin. Uskomme vuorovaikutuksen voimaan tuloksellisen työn ja hyvinvoinnin perustana. Toimistomme on esteetön. Ohjelma suomeksi ja englanniksi. Pääpuhuja Tim Reusch Vitralta pitää luennon englanniksi. Konepajankuja 1, 00510 Helsinki.
Kobra on suunnittelijavetoinen brändien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen keskittynyt suunnittelutoimisto. Toteutamme projekteja asiakkaillemme ympäri maailmaa. Toimistomme koostuu intohimoisimmista, taitavimmista, älykkäistä ja hauskimmista tekijöistä, jotka olemme löytäneet. Eri osaamisalueita yhdistäen, luomme vaikuttavia, muistettavia ja vetoavia brändejä, jotka inspiroivat, yhdistävät ja saavuttavat tavoitteensa. Kalevankatu 31 A 8 B (kolmas kerros).
Aivan on 80 ammattilaista työllistävä kansainvälisesti palkittu innovaatio- ja muotoilustudio, jonka tiimeissä yhdistyy poikkeuksellisen monialainen suunnitteluosaaminen. Pohjoismaiden suurimpiin lukeutuvan studion suunnittelijoilla on käytössään monipuolinen kahdentuhannen neliön työskentely- ja mallinrakennustila Helsingin Hernesaaressa. Toimisto on esteetön, ja kierros voidaan järjestää suomeksi tai englanniksi. Henry Fordin katu 6B (käynti satama-altaan / Munkkisaarenlaiturin puolelta).
Perjantai 9.9. klo 16-18
Studio Puisto on matkailuarkkitehtuuriin keskittyvä arkkitehtitoimisto, joka pyrkii löytämään uusia kestäviä tapoja luoda ainutlaatuisia elämyksiä rakennetun ympäristön kautta. Kotimaan lisäksi työskentelemee tällä hetkellä erityisesti Välimeren ja Aasian alueiden matkailuprojektien parissa. Lisätietoja: studiopuisto.fi Toimistomme on esteetön, keskustelutilaisuuden kieli on englanti. Mariankatu 7 A 4.
Jo 25 vuoden ajan Dog Design on tunnettu sielukkaasta suunnittelustaan ja pettämättömästä tyylistään. Työ ilmeiden, julkaisujen ja kuvien äärellä jatkuu Snellmaninkadun kivijalassa, entisessä maitokaupassa. Suunnittelijat kertovat mielellään kokemuksistaan graafisen suunnittelun parissa. Toimiston kirjahylly kutsuu selailemaan aarteitaan… Snellmaninkatu 25 LH 56, 00170 Helsinki
Aivan on 80 ammattilaista työllistävä kansainvälisesti palkittu innovaatio- ja muotoilustudio, jonka tiimeissä yhdistyy poikkeuksellisen monialainen suunnitteluosaaminen. Pohjoismaiden suurimpiin lukeutuvan studion suunnittelijoilla on käytössään monipuolinen kahdentuhannen neliön työskentely- ja mallinrakennustila Helsingin Hernesaaressa. Toimisto on esteetön, ja kierros voidaan järjestää suomeksi tai englanniksi. Henry Fordin katu 6B (käynti satama-altaan / Munkkisaarenlaiturin puolelta).
Studio Bom on keväällä 2022 perustettu uusi luova yhteisö, jonka takana ovat Anniina Dunder-Berg, Piia Jalkanen ja Päivi Keski-Pomppu. Helsinki Design Weekin aikana juhlistetaan Studio Bomin virallisia avajaisia, kun galleriaan avautuu yhteisön kuuden jäsenen ensimmäinen yhteinen näyttely "My EVER-Changing Form II". Mukana ovat perustajajäsenten lisäksi Pietu Arvola, Riikka Piippo ja Miika Ruotsalainen. Näyttely esittelee tekijöiden uutta ja vanhaa tuotantoa; keramiikkaa, pienoisveistoksia, maalauksia, videoteoksia ja sekatekniikalla toteutettuja töitä. Yhteisö on saanut tukea Taiteen edistämiskeskukselta. Suvilahdenkatu 7.