Open Studios

Kierros tai kävelyJuhlaAvoin tila
Milloin pe 15.09.2023 pe 15.09.2023

Helsinki on kasvava ja kiehtova kaupunki luoville tekijöille!

Open Studios -tapahtuma kutsuu kaupunkilaiset, kumppanit, asiakkaat, opiskelijat ja kaikki luovasta alasta kiinnostuneet tutustumaan studioiden, toimistojen, suunnitteluprosessien, tekijöiden ja luovan työn maailmaan rennossa ja inspiroivassa ilmapiirissä.

Miten ja missä luova työ tapahtuu?
Miltä näyttää monialainen yhteistyö ja muuttuvan muotoilukaupungin arki?

Open Studios järjestetään Helsinki Design Weekin aikaan kahtena perjantaina. Ensimmäinen tapahtuma (8.9.) aloittaa kaupunkifestivaalin, kun studiot Hakaniemen, Kallion, Sörnäisten, Vallilan ja Itä-Helsingin alueilla avaavat ovensa.

Toinen Open Studios -tapahtuma järjestetään viikkoa myöhemmin (15.9.), jolloin tapahtuma keskittyy Eiran, Punavuoren, Ullanlinnan ja Kampin alueelle. Samalla alueella sijaitsee myös festivaalin päätapahtumapaikka, Merikortteli.

Open Studiosissa on jälleen mukana monipuolinen lista studioita, jotka edustavat laajasti eri aloja, kuten arkkitehtuuria, brändimuotoilua, kalustemuotoilua, kaupallista kehitystä ja nykytaidetta.

Olet tervetullut kiertämään studioita vapaasti, omaan tahtiin.
Alta löydät ilmoittautumislomakkeen, jonka avulla kerättävän tiedon avulla studiot osaavat varautua oikeaan määrään vierailijoita. Ilmoittautumista ei kuitenkaan edellytetä, vaan voit lähteä kierrokselle myös hetken mielijohteesta!

Ilmoittaudu Open Studios -tapahtumaan

Helsinki Design Weekin tiimi kokosi alle suositusreitin. Alta löydätte ehdotuksen siitä järjestyksestä, jossa vierailla studioilla. Pyrimme järjestämään reitin sellaiseksi, jossa kävely ei koskaan ole pidempään kuin 20min. Poikkeuksena sääntöön on ensimmäisen Open Studios -illan päätösbileet Vaarniilla, jossa etäisyys Herttoniemen metroasemalta on vain 13 minuutin kävelymatka. 

Perjantai 8.9.
Klo 15–20

 • Publics
  Sturenkatu 37-41, 00550 (HUOM! Auki vain klo 18 asti eli täydellinen paikka kierroksen aloittamiseen)
 • Nordkapp
  Kaikukatu 2c, 00530 Helsinki
 • Studio Bom
  Suvilahdenkatu 7, 00500 Helsinki
 • Paja&Bureau
  Suvilahdenkatu 7, 00500 Helsinki
 • Suunnittelutoimisto Amerikka
  Vilhonvuorenkatu 11 D 8, 00500 Helsinki
 • Vaarnii
  Sorvaajankatu 15, 00880 Helsinki

Perjantai 15.9.
Klo 15–20

 • Flip Fantasia
  Liisankatu 5 C, 00170 Helsinki
 • Klaus Haapaniemi & Co
  Aleksanterinkatu 44, 00100 Helsinki
 • Kobra Agency (huom. auki klo 18 asti)
  Kalevankatu 31 A, 8b, 00100 Helsinki
 • Qvik
  Urho Kekkosen katu 5 C, 00100 Helsinki
 • Arkkitehtitoimisto Avarrus
  Punavuorenkatu 1, 00120 Helsinki
 • LS Design Agency
  Merimiehenkatu 22, LH1, 00150 Helsinki
 • Hellon
  Pursimiehenkatu 26 C, 00150 Helsinki
 • World of Mouth
  Pursimiehenkatu 26 C, 00150 Helsinki, 6. kerros
 • Paja&Bureau
  Korkeavuorenkatu 7, 00140 Helsinki
Haluatko tietää enemmän eri Open Studio -kohteista? StoryDrops on tehnyt kustakin kohteesta lyhyen haastattelun, jossa tekijät kertovat studiostaan, luovasta työskentelystään ja mikä heille on Helsingissä tärkeintä. Nämä äänidropit voit kuunnella paikan päällä lataamalla ilmaisen StoryDrops -applikaation, jonka löydät täältä.

Perjantai 8.9.
Studio Bom on kuunteleva, taiteellinen ja näkemyksellinen yhteisö, jossa luova työskentely liikkuu taiteen, taideteollisen muotoilun ja tilasuunnittelun rajapinnassa.
Paja Bureau Studio Bomin kanssa samassa rakennuksessa, historiallisessa silkkikutomotehtaassa sijaitseva kalustemuotoilustudio ja verstas, joka on erikoistunut metallimateriaaleihin. Seuraavalla viikolla yritys avaa ovet myös Ullanlinnan galleria- ja showroom-tilaansa, jossa on esillä materiaalikokoelma ja kalustemalliston tuotteita.
Suunnittelutoimisto Amerikka sijaitsee Sörnäisissä ja yhdistää designin, arkkitehtuurin ja kaupallisen kehityksen. Heidän suunnittelunsa on nähtävillä useissa merkittävissä kohteissa, kuten Ruohonjuuren lippulaivamyymälässä Mannerheimintiellä, Helsinki-Vantaan lentoaseman Food Hallissa ja uudistuneessa Kamppi Helsingissä.
Vallilalainen Publics on nykytaiteen toimija ja kuratoriaalinen organisaatio. Heidän tilansa toimii taidealan erikoiskirjastona, lukuhuoneena ja tapahtumatilana. PUBLICSin toiminnan keskiössä ovat yhteiskunnan rakenteisiin liittyvät kysymykset, joihin he pureutuvat yhteistyössä paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden, kuraattoreiden, instituutioiden ja korkeakoulujen kanssa.
Suomalainen huonekaluvalmistaja Vaarnii kutsuu festivaalikävijät tutustumaan studiollensa Itä-Helsinkiin. Vaarnii käyttää valmistuksessaan kotimaista, sertifioitua mäntyä yhteistyössä paikallisten puuseppien ja tehtaiden kanssa. Vaarnii-tuotteet on suunnitellut joukko kansainvälisiä muotoilijoita, ja niiden estetiikka yhdistää hienostuneita yksityiskohtia ja brutaalia muotokieltä.
Nordkapp on luova, strateginen liiketoiminnan kumppani. Nordkapp auttaa löytämään arvoa, ratkaisemaan vaikeita haasteita ja jalkauttamaan strategioita eteenpäin katsovien yritysten kanssa kestäväksi liiketoiminnaksi.
Perjantai 15.9.
Fredantorin laidalla sijaitseva palkittu Avarrus kutsuu Open Studios -kävijät kylään. Yrityksen intohimona on suunnitella rakennuksia ja tiloja, jotka ovat esteettisesti ja ekologisesti kestäviä.
Kobra Agency on suunnittelijavetoinen brändien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen keskittynyt suunnittelutoimisto. Kobran toimisto koostuu intohimoisimmista, taitavimmista, älykkäistä ja hauskimmista tekijöistä ja eri osaamisalueita yhdistäen yritys luo vaikuttavia, muistettavia ja vetoavia brändejä asiakkailleen ympäri maailmaa.
Paja&Bureau avaa ovensa Ullanlinnan galleria- ja showroomtilaan, jossa on esillä materiaalikokoelma ja kalustemalliston tuotteita. Galleriassa järjestetään myös taidenäyttelyitä. Korkeavuorenkadulla sijaitseva paikka on tullut tutuksi yhteisöllisestä pajatoiminnasta, jossa kymmenen korualan ammattilaista toimii samoissa tiloissa. Paja&Bureau kutsuu tapahtumakävijöitä kylään myös ensimmäisenä Open Studios -päivänä 8.9. Suvilahden tuotantotilaan.
Hellon on Helsingistä lähtöisin oleva kansainvälinen joukko kunnianhimoisia designin ammattilaisia, jotka skaalaavat palvelumuotoilun vaikuttavuutta jatkuvasti kehittämällä design-prosessia sekä menetelmiä. Hellonilla tehdään palveluinnovaatioiden, teknologisten ratkaisujen ja asiakaskokemuksen kehittämisen lisäksi asiakaskeskeisyyden (CX) transformaatioita organisaatioiden kanssa.
World of Mouth on kansainvälinen ravintolaopas, jossa maailman parhaat ravintola-asiantuntijat suosittelevat paikkoja, joita he itse rakastavat – street foodista fine diningiin, pizzerioista viinibaareihin. Huolellisesti valittu yli 500 hengen asiantuntijayhteisö kokeista, ruokakirjailijoista ja -kriitikoista, sekä ravintoloitsijoista ja sommeliereista, on jakanut suosituksia jo yli 2000 kohteeseen kaikkialla maailmassa ja käyttäjiä palvelulla on 80 000. Tervetuloa tutustumaan World of Mouthin tiimiin ja toimistoomme, joka sijaitsee upeassa Johanna Ehnroothin vanhassa ateljeessa.
Avoimet ovet Klaus Haapaniemi & Co. studiolla historiallisessa Väinämöisenlinnassa. Hilda Flodinin vuolukivestä veistämät leikkisät ja symboliset hahmot johdattavat sisään Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen suunnittelemaan Pohjolan taloon. Sisällä rappukäytävässä mytologiset metsän aiheet jatkuvat lyijylaseissa ja ovien kuparipakotteissa. Klaus Haapaniemi & Co studio toisessa kerroksessa Kansallissalin vieressä. Luvassa taidetta, arkkitehturia, muotoilua, musiikkia ja juomaa.
Tervetuloa Flip Fantasian Talolle kokemaan miten luomme tiloja jotka innostavat luovuuteen. Taiteella ja väreillä on iso rooli tunnelmien luomisessä myös yrityskulttuurissa, ja yksi tavoitteistamme onkin saada niitä lisää yritysten tiloihin. Muotoilemme uusia liiketoimintamalleja ja luomme unelmien työpaikkoja. Unelmatyötä teemme hurmaavassa sisäpihan rakennuksessa, FF Talossa, Kruununhaassa. Talosta on luotu perustajiensa Emmin ja Karolinan näköinen, villi ja värikäs kokonaisuus. Talollamme esillä Ida Toivasen ja perustajamme Karolina Santan maalauksia ja Tero Kuitusen  keramiikaa. Teron keramiikkamaljakoissa Studio Frön kukat. Tarjolla juomaa ja pientä purtavaa.
Qvikin toimisto sijaitsee keskeisellä paikalla Kampissa. Qvikillä on kaksi toimipistettä, toinen Helsingissä ja toinen Tukholmassa. Helsingin toimipisteessä työskentelee yli sadan digitaalisen liiketoiminnan ammattilaisen tiimi, joista 29 henkilöä toimii designereina. Heidän palveluihinsa kuuluvat kuluttajatutkimus, muotoilu, digitaalinen liiketoiminta ja teknologia. Toimiston saavutuksiin lukeutuvat monet Grand Onen palkinnot, kuten tunnustukset parhaasta digitaalisesta suunnittelusta, datan käytöstä ja palvelumuotoilusta. Qvik on ansainnut Grand Onen Grand Prix -palkinnon Terveystalon Medoma-sovelluksen parissa. Qvik toimii Sanoman Design-partnerina, ja sen asiakaskuntaan kuuluvat muun muassa Terveystalo, Suunto, Posti ja Elisa.
LS Design Agency on sisustussuunnittelija Laura Seppäsen luotsaama suunnittelutoimisto, joka työskentelee laaja-alaisesti muotoilun parissa sisustuskonsepteista kaupalliseen muotoiluun ja visuaaliseen viestintään.