Pamela Hakala @Liike temporary showroom

NäyttelyMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin to 07.09.2023 - la 09.09.2023
Missä Liike, Fredrikinkatu 24, 00120 Helsinki, 00120, Helsinki
Esteetön Ei
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Helsinki Design Weekin aikana Liike esittelee jälleen opiskeilijatöitä Aalto-yliopiston muotitaiteen laitokselta. Tänä vuonna mallistonsa esittelee Pamela Hakala.

Girl, Horse and the Leech (cutlery)

Pamela Hakalan opinnäytemallisto on maisema, jana. Se on kiiltävä suurennuslasi, joka on nostettu kohti alitajuista. Se on viiden asukokonaisuuden mittainen poikkileikkaus, röntgenkuva. Se on tarina rintakehään takertuneesta iilimadosta ja mustaksi maalatuista varpaista. Punaisesta servietistä, joka kietoutuu ja rutistuu aterimien ympärille luoden suojan. Tarina tytöstä ja puisesta hevosesta. Jaetusta sielusta menneessä ajassa. Se on kiillotettu, raaka ja absurdi. Se on painava tunne ennen nukahtamista.

– Kokoelma toimii terapeuttisena tekona, jossa minä, liha, venytän varteni suurennuslasin alla ja jäljennän osan alitajuntaani paloitellen sen viiteen. Työn taustatutkimusta innoittaa surrealistinen perinne, ja sen metodeina toimivat automaattinen kirjoittaminen, piirtäminen ja valokuvaus, Hakala kertoo. Työ on tutkimus muodon luomisesta sisärakenteiden avulla. Korsetit, tylli ja luut ankkuroivat malliston juhlapukeutumisen sekä muodin historian kontekstiin, mutta se riuhtoo itsensä irti tutusta ja oletetusta, ja luo ympärilleen oman tarinan – etiketin.

– Näen malliston näytelmänä, jonka henkilöhahmoja ja dialogia ei ole kirjattu ylös. Vaatteet eivät ole roolivaatteita, vaan ilmentymiä, heijastuksia. Mallisto ei pyri julistamaan tai sanomaan mitään, sillä vuoropuhelu tapahtuu vaatteen ja kehon välillä.