Lue helsinkiläisten vanhempien tärpit Lasten designviikolle

Weekly pyysi helsinkiläisiä vanhempia tarkastelemaan Lasten designviikon ohjelmaa: Lue, mitkä tapahtumat kiinnostavat bloggaaja Julia Thurénia, muotoilija Klaus Aaltoa ja kulttuuriyrittäjä Marjukka Malkavaaraa.

Julia Thurén, toimittaja/Juliaihminen-blogin kirjoittaja:

Lasten viikonloppu Kattilahallissa

Kattilahallilla on suloinen ja riehakas tunnelma. Osallistuimme viime vuonna lapsen kanssa muskarihetkeen ja hän tykkäsi erityisesti puujaloilla kävelevästä miehestä.

15.-16.-9.

Kollektiivinen ryijy

Kukapa ei nykyään rakastaisi ryijyjä? Tapahtumassa pääsee sitomaan pätkän yhteen isoon ryijyyn, ja osallistumaan tällä lailla hauskaan perinteeseen.

15.-16.9.

Sadunomaista materiaalioppia

Minua kiinnostaa tietää, millaiset vaatteiden matskut ovat kestäviä ja tätä kautta myös ekologisia. 2,5-vuotias poikani ei ehkä ymmärrä vielä materiaalin konseptia, mutta yleensä hän viihtyy tällaisissa tapahumissa, missä on kauniita värejä ja pintoja.

Lasten viikonloppu © Iiris Heikka

Klaus Aalto, muotoilija:

Cup of Therapy:

Maalautimme lasten muotokuvat kolme vuotta sitten Matin studiolla, ja kokemus oli kaikille mieleenpainuvan kodikas ja lämmin. Voimaeläimet ovat aiheena mahtava idea, ja saavat varmasti lasten mielikuvituksen liikkeelle. Ainakin oma 4-vuotiaamme antanee Matille hyvän haasteen.

15.9.

Chatroulette:

Visuaalisesti kiinnostavan näköinen kokonaisuus herättää uteliaisuutta ja
haastaa lapset ja aikuiset uudenlaisiin kohtaamisiin. Ulkoteokset ovat hyvä kohde lähteä perheen kanssa syksyiselle promenaadille kaupunkiin.

6.-16.9.

DESIGN+WEEGEE:

WeeGeen monipuolisessa ohjelmassa ovat lupaavat osaajat asialla ja työpajat ovat varmasti hauskoja. Futuro-talossa voi ottaa askeleen menneisyyden tulevaisuuteen.
Samalla voi testata uutta länsi-metroa, jos se on jäänyt vielä kokematta.

15.9.

Lasten viikonloppu ©Aino Huovio

Marjukka Malkavaara, kulttuuriyrittäjä:

Lasten designviikko kaupunginmuseossa: Rakenna oma nukketeatteri

Viisivuotias tyttäreni rakastaa askartelua, ja voisin kuvitella että nukketeatterityöpaja olisi hänelle todella mieluinen. Koska nukketeatterin rakennusmateriaaleina käytetään arkisia mehulaatikoita ja -purkkeja, työpajan oppeja on myös helppo soveltaa kotoisissa askartelupuuhissa.

6.9.

Lasten viikonloppu: kukkatyöpaja

Lasten viikonlopun ohjelmassa oleva kukkatyöpaja kuulostaa ihanalta yhteiseltä tekemiseltä tyttäreni kanssa – olemme molemmat hulluina kukkiin, ja oman kukkaseppeleen tekeminen voisi olla itsellenikin mieluisa kokemus.

15.-16.9.

Lasten viikonloppu: pop up -leikkipuisto: Taikametsän lumoa!

Kaksivuotias poikani ei jaksa vielä keskittyä kovin pitkällisiin askarteluprojekteihin, mutta uskoisin hänen nauttivan Kattilahallin eteen rakennettavasta leikkipuistosta. Taikametsä, jossa lorutellaan, lauletaan ja leikitään kuulostaa täydelliseltä paikalta vauhdikkaalle ja musiikkia rakastavalle viikarille.

15.-16.9.