Vyner Articles teki HDW:lle huivin, jota voi käyttää ainakin seitsemällä tavalla

Helsinki Design Weekin Design Market -tapahtuma tuodaan myyjien omiin kivijalkaliikkeisiin 10.–12.9. Tapahtuman toteutus sopii koronapandemiasta johtuviin poikkeusolosuhteisiiin ja elävoittää ydinkeskustaa: muotoilualan pienyrittäjien toiminta on tärkeä osa kaupunkikulttuuria. 

Weekly tapasi Vyner Articlesin perustaja Heikki Salosen. Design Marketin kävijät voivat vierailla Vyner Articlesin uudella studiolla Kasarminkadulla tai seikkailla verkkokauppaan. Design Marketissa on myynnissä myös Helsinki Design Weekin ja Vyner Articlesin monitoimihuivi: bandana, jolla on monta käyttötarkoitusta. 

Weekly: Mitä Vyner Articlesin studiolle kuuluu?

Heikki Salonen: Vyner Articlesin tavoite on tehdä koko ajan mielenkiintoisia projekteja. Päivitämme omaa tekemistämme jatkuvasti ja kehitymme samalla itse. Toivomme, että omat kiinnostuksen kohteemme heijastuvat yrityksemme tekemisessä johonkin sellaiseen mihin muutkin voivat samaistua ja rakastuakin. Tällä hetkellä meitä kiinnostaa kierrätys. Tutkimme erityisesti materiaaleja ja sitä voisimmeko luomupuuvillan sijasta käyttää jotakin muuta kierrätettyä. 

WS: Kerro vähän lisää uudesta studiotilastanne Kasarmikadulla.

HS: Studiomme on myös kauppa. Olen inspiroitunut Skatesystemsistä ja yhteisöistä,  jossa harrastus, työ, kaverit, vapaa-aika, kaikki pyörivät samassa tilassa. Vyner Articles on ryhmä omituisia ja luovia ihmisiä ja vaatekappale on aina sosiaalinen. Vaate tarvitsee kontekstin – tuolia tai lasia voi ihailla ilman ihmistä. On aina mahtavaa huomata, miten ihmiset ottavat Vyner Articlesin omakseen. Studiotilamme mahdollistaa näitä kohtaamisia, yllättäviäkin. 

W: Vyner Street on katu Itä-Lontoossa. Miten tärkeää paikallisuus on sinulle tai näkyykö Helsinkiin muutto ja maiseman vaihdos suunnittelutyössäsi?

HS: Toivottavasti se näkyy, samoin kuin kaikki muukin eletty elämä ja tämän hetkinen maailmantilanne. Vaatteiden tulee heijastella ja kommentoida nykyhetkeä.

W: Mitä on “artworkwear” – kenelle suunnittelet?

HS: Ajatus on tehdä vaatteita, joita voi pitää jokainen; oman näköisistä vaatteista tulee paras fiilis. Modernissa maailmassa on niin paljon erilaisia töitä (work). Kaikkia vaatteita (wear) voit kutsua “työvaatteiksi”.  Monesti mielenkiintoiset tyypit näyttää jotenkin tosi mielenkiintoisilta myös. Totuus on se, että he näyttävät itseltään, heillä on vain yllään mukavat vaatteet, joissa he viihtyvät. Haluan, että suunnittelemani vaatteet muuttuvat aina kantajansa mukaan. 

W: Sanoit Weeklyn haastattelussa pari vuotta sitten, että piirrät aina ensimmäiset kymmenen avainasukokonaisuutta joidenkin tunnettujen, arvostamiesi ihmisten päälle, ja nimenomaan heidän omaan tyyliinsä. Toimitko yhä näin ja jos niin, niin kenelle olet piirtänyt viime aikoina?

HS: Joo, kyllä. Viimeksi piirsin malliston tuttujen koirien Hilman, Victorin ja Jamesin päälle.

Vyner Articles x HDW -huivin löydät täältä.

Design Market, kaupungilla ja verkossa 10.–12.9.2021.