Helsinki Design Week pysyy avoimena

Helsinki Design Weekin monipuolinen ohjelmisto koostuu jälleen päätapahtumista sekä kumppanuus- ja satelliittitapahtumista. Avoimet haut ohjelmistoon ja Design Marketiin alkavat tänään. 

“Vuositeemamme Olemme avoinna on oikeastaan enemmän kuin ohimenevä teema. Avoimuus on ollut kaiken toimintamme ytimessä alusta asti. Kaikenlaiset tapahtumat ja tekijät ovat tervetulleita mukaan, “ kertoo ohjelmajohtaja Anni Korkman. “Me kehitämme sekä HDW-festivaalia että Weekly-mediaa avoimesti ja suhtaudumme yhteistyöehdotuksiin ennakkoluulottomasti. Ohjelmistomme on myös aina rakentunut tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen sidosryhmä- ja ystäväverkoston kanssa.”

Avoin sisältöhaku tapahtumakalenteriin on auki 3.3.–19.6.2022

Vuonna 2021 uudistettu ohjelmarakenne kutsuu jälleen mukaan sekä kumppanuus-, että satelliittitapahtumien järjestäjiä. Kaksi eri kategoriaa kommunikoivat HDW:n tarjoamia kuratoinnin, viestinnän ja tuotannon palveluita tapahtumien järjestäjille aiempaa selkeämmin. 

“Kumppanuustapahtumia valitaan ohjelmistoon rajallinen määrä. Niiden järjestäjille tarjoamme mahdollisuuden tiivimpään yhteistyöhön HDW:n kanssa. Satelliittitapahtuma-osallistumisen nimellinen käsittelymaksu taas mahdollistaa aidon avoimuuden ja mukaan tulon matalalla kynnyksellä. Opiskelijoiden tapahtumille tarjotaan jatkossakin maksuton näkyvyys satelliittitapahtuma-kategoriassa.”

Miten Korkman neuvoisi heitä, jotka miettivät HDW:lle osallistumista, mutta eivät ole ihan varmoja siitä mikä olisi paras tapa?

“Ota meihin yhteys, niin mietitään yhdessä. Kahdeksantoista vuoden aikana olemme toteuttaneet monenlaisia uutuuksien lanseerauksia; juhlallisuuksia, näyttelyitä, installaatioita, keskusteluita ja kampanjoita, verkossa ja kaupungilla. Laajasta verkostostamme löydämme varmasti myös täydentäviä, yllättäviäkin kumppaneita.”

HDW:n ja Weeklyn sivusto uudistettiin viime vuoden aikana lähes täysin. Uudistukset mahdollistavat myös virtuaalitapahtumien ym. uutisten sisällön jakamisen aiempaa paremmin. Pandemiatilanteen vihdoin helpottaessa on syytä odottaa paitsi laadukasta verkkosisältöä, myös kohtaamisia kasvokkain. “Olo on varovaisen toiveikas nyt, kun pääsemme jälleen avaamaan Helsinkiä, ” sanoo Korkman. Hakulomakkeen tapahtumakalenteriin löydät täältä.

Haku on auki myös Design Marketiin 3.3.–31.5.2022.

Yksi vuoden odotetuimpia tapahtumia on korkealaatuisten muotoilutuotteiden varastomyynti Design Market (9.–11.9.2022). Tapahtuma palaa parin vuoden jälkeen Kaapelitehtaalle, aikaan sopivin uudistuksin. Myyjävalinnoissa panostetaan kuratointiin ja kävijäkokemusta kehitetään, edelleen viranomaisten suosituksia tarkasti noudattaen. 

Vuonna 2020 lanseerattu Design Market Online -verkkokampanja toteutetaan Kaapelin tapahtuman kanssa samanaikaisesti festivaalin ensimmäisenä viikonloppuna. Siinä missä Kaapelitehtaalla voidaan odottaa huippulöytöjä prototyyppien ja aikaisempien sesonkien tuotteista, on verkkototeutus tarkoitettu ensisijaisesti uutuustuotteiden esittelyyn ja myyntiin. 

“Uusi linjaus on tehty myyjien palautteen perusteella. Design Market Online julkistettiin ensimmäisenä koronakeväänä, kun halusimme tarjota kotimaisille muotoiluyrityksille mahdollisuuden tehdä myyntiä silloinkin, kun kivijalkaliikkeet olivat suljettu ja tapahtumat kiellettyjä. Verkkototeutusta on sen jälkeen kehitetty palvelemaan myyjiä ja asiakkaita entistä paremmin. Uskon, että uutuustuotteiden esittely tukee hyvin myös varastomyynnin tavoitteita.” Design Marketin myyntipaikkojen hakulomakkeen löydät täältä.

Mitä muuta on luvassa syyskuussa?

“Luovi on muotoilun asiantuntijaorganisaatio. HDW:llä on kuitenkin kaupunkifestivaalina mahdollisuus toimia myös poikkitaiteellisesti. Tänä vuonna syvennämme yhteistyötä muiden festivaalien sekä myös kiinnostavimpien ravintolatoimijoiden kanssa. Odotan innolla, että pääsemme kertomaan näistä lisää.”

Avoin sisältöhaku koskee myös Helsinki Design Weekly -mediaa. Oletko kirjoittaja, kuvittaja tai kuvaaja? Onko sinulla mielessä jokin muotoilu- tai arkkitehtuurialan ilmiö tai uutinen, josta Weeklyn pitäisi kertoa? Yhteydenottoon riittää vain idea. Voit olla Weeklyyn sähköpostitse yhteydessä communications@helsinkidesignweek.com.

Helsinki Design Weekin (8.–18.9.2022) päätapahtumat julkaistaan 12.5. ja koko ohjelmisto 4.8. Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali tarjoaa jälleen inspiroivaa ja ajatuksia herättävää ohjelmaa sekä paikalliselle että kansainväliselle yleisölle. Tilaamalla Helsinki Design Weeklyn täältä, kuulet uutiset ensimmäisenä.