HDW:n klassikkotapahtuma Design Market uudistuu vuosittain juuri sopivasti

Helsinki Design Weekin perinteinen aloitus on Design Market -varastomyyntitapahtuma Kaapelitehtaalla. Yli kahdenkymmenen vuoden ajan on Kaapelilla tyhjennetty varastoja ja tehty tilaa uudelle. Vuosien aikana Design Marketista on kasvanut “festivaali festivaalin sisälle”, kun kymmenet tuhannet sisustamisesta ja huippumuotoilusta kiinnostuneet kaupunkilaiset ovat vaeltaneet viikonlopuksi Ruoholahteen.

Koronavuosina HDW:n tiimi kehitti tapahtumasta verkkoversion. Design Market Online toi kauppatunnelman festivaalisivuston kampanjasivulle. Samaan aikaan Design Market -tarjouksia ihasteltiin myyjien omissa kivijalkaliikkeissä, terveysturvallisesti ympäri kaupunkia. Nyt ovat pandemiavuodet takana päin ja tapahtumia voidaan järjestää. Epävarma maailmantilanne vaikuttaa kuitenkin edelleen kaikkeen toimintaan; paitsi kuluttajien käyttäytymiseen, myös kalusteiden valmistamiseen, kun materiaali- ja kuljetuskustannukset nousevat. 

Luovilla aloilla on kuitenkin taipumusta nähdä haasteissa mahdollisuuksia ja kriiseissä hyvää. Kriittinen suhtautuminen jatkuvaan ostamiseen on vihdoin valtavirtaa ja Design Marketin myyjävalinnoissa pystytään panostamaan estetiikan, tyylikkyyden ja ajankohtaisuuden lisäksi myös entistä vahvemmin kestävästi tuotettuihin kalusteisiin, sisustusesineisiin, vaatteisiin ja asusteisiin. 

Uutena sisältönä Kaapelitehtaalla koetaan Collector’s Market, jossa on mahdollista tutustua niin nykyisiin kuin tuleviinkin keräilykohteisiin. Luvassa on käsinvalittuja vintagelöytöjä menneiltä vuosikymmeniltä, joiden rinnalle tuodaan nykymuotoilijoiden piensarjoja ja uniikkiesineitä – tulevia keräilykohteita. Vintagen arvo nousee entisestään, kun uudetkin sukupolvet innostuvat tarinoista tuotteiden takana. 

Suunnitteilla on myös työpajoja ja lounaskahvila, perheen pienimpiä unohtamatta. 

Myyntipaikkojen haku Kaapelitehtaan Design Marketiin on käynnissä 31.5.2023 asti täällä. Tapahtuma järjestetään 9.–10.9.2023. Design Market Online -verkkototeutus tuodaan Helsinki Design Weekly -median kanaviin, joissa kerrotaan tarinat myyjien ja tuotteiden takaa.