Design Market Kaapeli ja Online

OstoksetOnline-tapahtuma
Milloin pe 02.09.2022 - su 04.09.2022
Aika Online 2.–4.9.2022
Kaapelitehdas 3.–4.9.2022 at 11 am to 6 pm
Missä Kaapeliaukio 3, 00180, Helsinki
Esteetön Ei

Design Market järjestetään sekä Kaapelitehtaalla että verkossa!

Design Market on Pohjoismaiden suurin muotoilualan varastomyyntitapahtuma, joka aloittaa perinteisesti Helsinki Design Week -festivaalin. Huolellisesti koottu joukko myyjiä esittelee suunnittelijat ja valmistajat korkealaatuisten huonekalujen, sisustustuotteiden, vaatteiden ja asusteiden takana. HDW:n klassikkotapahtuma palaa parin vuoden tauon jälkeen Kaapelitehtaalle (3.–4.9.) ja jatkaa myös Design Market Online -verkkokampanjana (2.–4.9.). 

Kaapelitehtaalla tyhjennetään varastot ja tehdään tilaa uudelle. Mukana on muotoilualan yrityksiä, joilla on myynnissä edellisten kausien tuotteita, prototyyppejä tai kakkoslaatuisia esineitä. Lapsille riittää tekemistä arkkitehtuurikoulu Arkin mielikuvitusta kutkuttavissa työpajoissa, joissa rakennetaan tiloja ja taloja kahdessa eri mittakaavassa. Millaisia yhteisiä kaupunkeja mahtaa syntyä legoista ja jättipehmopaloista? Maksuton työpaja on käynnissä lauantaina ja sunnuntaina klo 11–15.

Luvassa on myös huippukokki Ina Niiniketon lounasravintola.

Vuonna 2020 lanseerattu Design Market Online -verkkokampanja toteutetaan Kaapelin tapahtuman kanssa samanaikaisesti. Siinä missä Kaapelitehtaalla voidaan odottaa huippulöytöjä prototyyppien ja aikaisempien sesonkien tuotteista, on verkkototeutus tarkoitettu ensisijaisesti uutuustuotteiden esittelyyn ja myyntiin. Design Market Online -myyjät ja tuotteet löydät HDW:n sivuston kampanjasivulta.

Tämän vuoden uutuus Kaapelilla on Designers’ Market, jossa palataan tapahtuman juurille: muotoilijat siivoavat studioitaan ja varastojaan protokappaleista sekä näyttelyissä esillä olleista tuotteista. Designers’ Marketin kokoelma sisältää uniikkeja lasiesineitä, astiastoja, valaisimia, kalusteita sekä paljon muuta. Mukaan kutsuttujen suunnittelijoiden joukossa ovat mm. Mikko Laakkonen, Susan Elo, Julie Tolvanen, Maija Puoskari, Tero Kuitunen sekä Hanna Anonen. Näitä tuotteita ja esineitä et löydä kaupoista – ainoastaan Merikaapelihallista.

Kaapelilla koetaan tuttuun tapaan myös oheisohjelmaa. Nuorista suomalaisista muotilupauksista koostuva Fashion Community Helsinki järjestää viime vuonna suuren suosion tavoittanut Fashion Walks -tempauksen Kaapelitehtaalla Design Marketin humussa sekä lauantaina että sunnuntaina!

Esteettömyystiedot Kaapelitehtaalle löydät täältä.

Lastenrattaat tulee jättää vaunuparkkiin M1-sisänkäynnin viereen.

Pohjakartta