Päätapahtumapaikka: Merikortteli

NäyttelyKeskusteluJuhlaArkkitehtuuriKaupunkisuunnitteluTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluMuotoiluajatteluDigitaalinen suunnitteluGraafinen suunnittelu
Milloin ke 13.09.2023 - su 17.09.2023
Aika Keskiviikosta perjantaihin klo 14–20
Lauantaista sunnuntaihin klo 12–20
Missä Pursimiehenkatu 29, 00150, Helsinki
Esteetön Kyllä
Lisätietoja tiketti.fi Instagram

Osta lippu

Tämän vuoden Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka on Merikortteli Punavuoressa. HDW tuo rakennukseen kaksi näyttelyä, keskusteluohjelmaa sekä pop-up -baarin. Muotoilu- ja arkkitehtuuriteemainen ohjelma on suunniteltu sekä luovien alojen ammattilaisille, että muille kävijöille. 

Vuosien 1919–1934 aikana valmistunut tehdaskortteli on historiansa nähnyt monenlaista ja soveltuukin täydellisesti esittelemään tulevaisuuden elämisen, asumisen ja työn tekemisen, tapoja. Väliaikaisen muotoilunäyttelyn rakentaminen olemassaolevaan, tarinoita täynnä olevaan kaupunkitilaan on paitsi inspiroivaa, myös kestävyysteko. 

Kuudennessa kerroksessa, Punavuoren kattojen ylle rakentuva näyttelykokonaisuus pureutuu työn ja elämisen tilojen muutoksiin. Kuudennessa kerroksessa on tarjolla myös päivittäistä puheohjelmaa, sekä Let me Wine & HDW Bar.

Ensimmäisen kerroksen näyttelytilassa esillä on monialaista muotoilua. HDW:n työryhmän kokoama näyttely pitää sisällään installaatioita ja prototyyppejä, niin muodin, keramiikan, graafisen suunnittelun kuin tuotesuunnittelunkin aloilta. 

Kuudes kerros: hyvää arkea ja yllättäviä kohtaamisia

Kuudennen kerroksen näyttelyn kuratoinnista vastaa Asunin päätoimittaja Ulla Koskinen ja näyttelyarkkitehtuurista Lauri Johansson. Ylimmässä kerroksessa voi päänäyttelyn lisäksi kokea ammattilaisille ja yleisöille suunnattuja, monimuotoisia keskustelutilaisuuksia. Tapahtuman ajaksi kaupungin ylle avautuu myös Let Me Wine & HDW Bar, jossa on sekä mahdollista kuunnella puheohjelmaa että käydä läpi HDW:ssa saatuja kokemuksia lasillisella ystävän kanssa. 

Päiväkohtaisen keskusteluohjelman löydät täältä

Kuudennen kerroksen näytteilleasettajia ovat mm.

Aalto-VTT Fold
Aalto WUUD
Artek, Juslin Maunula
Artisan
Artome
Balmuir
Carl Hansen & Søn
Collaboratorio
Durat
éNHats
Fasetti
FDB Møbler
Finnish Design Shop
FINOM x Minä Perhonen
Forbo
Grohe
Henki Furniture
Interface
Iina Kettunen
Ilona Rista
Johanna Gullichsen
Massimo Copenhagen
Moomin Arabia
Mizetto
Mölinä, PUISTO collection
New Works
Nikari, Woodnotes
Ponsia x Rakla
Reeta Laine
Roltrade
Secto
Selka
Skanno
Squarely Copenhagen
Tulikivi
Vaarnii
Wienerberger
Woven Works

Ylämaan Graniitti

Lisätietoja näytteilleasettajista löydät täältä.

Ensimmäinen kerros: monialaisia kokeiluja, installaatioita ja uusia ideoita

Rakennuksen pohjakerroksessa pääsee virittäytymään muotoilun uuteen ja kapinalliseen kärkeen, kun tiloja valtaavat mm. Aalto-yliopiston eri alojen opiskelijat. Prosessinomaisuus ja keskeneräisyys kuuluvat luovaan tekemiseen ja muotoilun ytimeen. Keskustelun avoimuus, dialogin mahdollistaminen ja uusien avauksien törmäyttäminen totuttuihin rakenteisiin ovat keskeisiä osia HDW:n toimintaa ja tulevat näkyväksi päänäyttelyn pohjakerroksen kokonaisuudessa. Luvassa on siis prototyyppejä ja installaatioita niin sisustusarkkitehtuurin kuin valaistuksen alojen nousevilta tekijöiltä. Esille tuodaan teoksia Pariisin instituutissakin esillä olleesta Imagine Everyday – Outsider Art Finland -näyttelystä.

1.kerroksen näytteilleasettajia ovat mm.

ARTEFAKTI (The Master’s of Contemporary Design programme, Aalto University)
ProtoPlay (Henri Aarnio, Bianca Byggmästar, Kristoffer Heikkinen, Zsuzsanna Horvath, Sebastian Högnabba, Josh Krute, Tomi Laukkanen, Pilvi Martikainen, Marjut Nousiainen, Maiju Uski)
HEHKU (Interior Architecture Department, Aalto University)
Muoti + Tunne (Ilona Hyötyläinen/Miun, Marjut Uotila/Dusty, Johanna Vainio & Merja Seitsonen/vainio.seitsonen)
Ode to Construction (Polina Joffe)

Lisätiedot löydät täältä.

 

Lippuja voi ostaa myös päätapahtumapaikalla Moko Marketista (Perämiehenkatu 10), tai päänäyttelyn 6. kerroksesta (Pursimiehenkatu 29).